Imatge de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí fa un cens de locals buits per potenciar la seva trama comercial

Amb aquesta acció es podrà posar a disposició una borsa de locals per a persones emprenedores

Durant el mes d'octubre, l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha iniciat l'elaboració d'un cens de  locals comercials  en desús amb possibilitats d'ubicar-hi un negoci. Amb aquest cens l'Ajuntament podrà posar a disposició una borsa de locals per a persones emprenedores que busquin locals comercials disponibles al municipi per obrir nous negocis.

L'objectiu d'aquest  estudi  és donar continuïtat a la trama comercial  urbana. També es vol augmentar el nombre d'establiments oberts. Alhora, es vol realçar les possibilitats que ofereixen els locals comercials que actualment estan en desús.

El cens forma part de les diferents accions que es realitzen des de l'Ajuntament per millorar el sector comercial del municipi. Ho fa a partir dels resultats de l'estudi de comercial elaborat el passat any.

La proposta del cens, que continua la línia de treball i de finançament que atorga la Generalitat de Catalunya, té per objectiu donar continuïtat a l'estudi i projecte d'anàlisi de la  situació  del comerç. Llavors es va fer un cens genèric, enquestes ciutadanes i entrevistes personalitzades a l'empresariat.

Ara a través de l'empresa Blau Advisors Strategic Partners, el municipi treballa en un llistat específic de possibles locals comercials que estiguin en desús. Es fa un buidatge d'informació per conèixer l'estat dels locals i les possibles  condicions  de lloguer  o compra.

La creació d'aquest cens ha estat impulsada per la regidoria de comerç i és finançada pel Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya del Departament d'Empresa i Treball. Compta amb el suport de Concactiva.