Interior del Teatre del Casal

La 8a temporada del Casalet Kids de l'Espluga de Francolí tanca el cicle amb més de 800 espectadors

Aquesta edició ha estat marcada per les restriccions de la pandèmia

L'agrupació de mares i pares del Casalet Kids i l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, han posat punt final a la 8a temporada del cicle d'espectacles infantils Casalet Kids. A causa de les restriccions en l'àmbit de la cultura i de caràcter general davant la Covid-19, la temporada va començar el desembre del 2020 i ha comptat amb un total de cinc espectacles infantils de qualitat, on hi ha participat un total de 800 persones.

Des de l'organització es valora molt positivament l'edició d'enguany tenint en compte el context actual i també la resposta de les  famílies assistents. Mantenir la programació dels espectacles ha permès preservar el dinamisme social i cultural de la població i oferir activitats culturals adreçades a famílies. Una  programació  que ha acollit a les companyies i espectacles: Old Time Backery de Mag Edgard, Eureka!!! de la companya El Cau de l'Unicorn, Filikrusty de la companyia Improvisto's Krusty Show, La Princesa amb texans de la companyia Sgratta i finalment La Gallina dels Ous d'Or de la companyia Zum-Zum Teatre.

Un dels canvis singulars d'aquest cicle, en relació amb les mesures de la Covid-19 ha estat el canvi d'espai escènic, que aquest any s'ha traslladat al Teatre del Casal. Un equipament municipal de major capacitat  que permetia oferir les mesures de distanciament, protocols de seguretat i que podia acollir de manera segura al públic assistent. La regidoria de Cultura ha treballat per adaptar els espais escènics del municipi a les noves mesures. Desenvolupant un mapa complet de les localitats del  teatre, senyalització dels espais i reduint l'aforament al cinquanta per cent de la seva capacitat, preservant així les distàncies entre localitats agrupades en grups de dues tres i quatre unitats, preparades per agrupar-les en nuclis familiars, en el cas del cicle d'espectacles infantils.