El concert familiar de The Penguins, plat fort de les festes de Nadal de l'Espluga de Francolí

Més de 40 activitats completen la programació nadalenca d'aquest muncipi destinades a tots els públics

Des d’aquesta mateixa setmana, l’Espluga de Francolí ha començat a posar en marxa les activitats nadalenques. Una quarantena de propostes perquè petits i grans en puguin gaudir. La gran aposta per aquestes festes és el concert familiar del grup The Penguins ‘Reagee per xics’ que tindrà lloc el dia 23 de desembre a les 18.00 hores al pavelló del Casal.

Des de l’ajuntament de l’Espluga de Francolí consideren que en aquestes dates és el moment perfecte per portar aquest conegut grup musical, ja que  «era una reclamació que havien fet les famílies del municipi i és una aposta forta perquè vingui molta gent», ha dit la regidora de joventut, festes i esports, Erika Soriano. A més, durant el concert, els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Joan Amigó seran els encarregats de vendre begudes i berenar per tal de recollir diners pel seu viatge de fi de curs.

El dia 27 arriba el Parc de Nadal

El Pavelló Municipal acollirà un any més el Parc de Nadal que aquest any recau en un sol dia, el 27 de desembre. Una de les novetats és que s’ha afegit un espai destinat a infants de 0 a 4 anys. En aquest sentit, els menors de 3 anys tindran l’entrada gratuïta i els adults que els acompanyin, també.

Un altre fet nou del Parc de Nadal és que enguany no caldrà inscripció prèvia, però els menors hauran d’anar acompanyats d’un adult.  També hi haurà un taller de fanalets «perquè els nens els puguin portar el dia de la cavalcada de Reis», ha dit Soriano.

Escape room i activitat multiaventura

L’any passat ja es va apostar per fer una de les activitats que estan més de moda entre els joves: l’escape room, amb gran èxit de participació. Enguany es repeteix experiència «però hem canviat una mica el sistema, serà més tipus ‘cluedo’», ha matisat la regidora. L’activitat es farà diumenge 30 de desembre a partir de les 18.00 en un lloc que s’informarà als inscrits. Les places són limitades i adreçades a majors de 15 anys.

Imatge de la roda de premsa de presentació de la programació nadalenca de l'Espluga de Francolí.
Imatge de la roda de premsa de presentació de la programació nadalenca de l'Espluga de Francolí. | J.G.

 

El 3 de gener, a partir de les 16.00 hores, el pavelló municipal acollirà una activitat multiaventura on els més atrevits podran  pujar a un rocòdrom, baixar per tirolines o per un tobogan gegant.

El dia 4, els més petits tenen una cita amb l’espectacle infantil ‘Un Patufet que sona’ a les 18.00 hores al Casalet. Es tracta d’una proposta de la cantant i creadora Mariona Segarra que explicarà contes relacionats amb el Patufet acompanyada d’il·lustracions relacionades amb el personatge fetes pel pintor Perico Pastor.  

Activitats variades per a tots els públics

Un dels objectius a l’hora de planificar la programació nadalenca de l’Espluga de Francolí és poder arribar a tots els públics i oferir un ampli ventall d’activitats. Des de l’Ajuntament reconeixen que el públic jove és el que més costa d’enganxar, per això, es fan força activitats adreçades als joves, perquè hi puguin participar.

Altres activitats destacades són la representació d’Els Pastorets, el Tió que «aquest any l’hem alimentat molt bé i cagarà uns regals molt especials» segons ha dit la regidora, o la cursa de la Llufa. En total participen  24 entitats i institucions per fer possible tota la programació nadalenca on es poden trobar activitats gairebé cada dia.