Més premis i nova data pel IV Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer de Vimbodí i Poblet

Enguany ha augmentat la dotació dels premis, tots en metàl·lic. El certamen se celebrarà el 31 de març i l’organitza l’Ajuntament del municipi amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona

Més premis i un canvi de data. Aquestes són les principals novetats del Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer de Vimbodí i Poblet, que  enguany arriba a la quarta edició, ja plenament consolidat. Aquest canvi de data es tradueix en el fet que el certamen se celebrarà el diumenge 31 de març al matí.

Pel que fa a l’augment en la dotació econòmica dels guardons, enguany es comptarà amb un total de cinc premis en metàl·lic: quatre de caràcter general (dotats amb 700 €, 500 €, 300 € i 100 €, respectivament) i el premi especial ‘Vila vidriera’, també de 700 €, en aquest cas per a la millor obra que, a criteri del jurat, reflecteixi el caràcter vidrier del municipi. El participant que opti per aquesta temàtica igualment podrà optar als premis generals.

Com en els anys anteriors, la inscripció serà gratuïta, i es farà efectiva el mateix dia del concurs. L’organització demana que, en la mesura que sigui possible,  els artistes que hi vulguin participar facin una ‘pre-inscripció’  a través del correu comunicacio@vimbodiipoblet.cat.

D’altra banda, els participants i els seus acompanyants  podran visitar de franc el Museu i Forn del Vidre, amb demostració de vidre bufat inclosa.

Un reconegut jurat valorarà els participants

Pel que fa al jurat, un any més destaca per la seva experiència i coneixement del camp artístic.  Estarà integrat per Leonardo Escoda, reconegut artista i professor de procediments pictòrics a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa; Francesc Farré, responsable de l’escola de pintura ‘Damià Roig’ de Vimbodí i Poblet; Josep M. Potau, fotògraf, restaurador i nét del pintor Joan Potau, i Àngels Planes, regidora d’Entitats i Ensenyament de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

Un concurs ràpidament consolidat

Organitzat per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, el certamen va celebrar la primera edició el 2016,  en el marc de l’any commemoratiu que el municipi va dedicar als destacats artistes locals Joan Potau (1882-1936) i Adrià Campdesuñer (1891-1946).

En només tres edicions, el concurs de pintura ràpida Potau-Campdesuñer s’ha fet un lloc en aquest tipus de certàmens artístics, amb molta tradició a Catalunya. La darrera edició va aplegar 40 pintors i pintores procedents d’arreu.

El IV Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, de l'escola de pintura ‘Damià Roig’ de Vimbodí i Poblet, del Museu i Forn del Vidre de la localitat, i d’Aixut Interiorisme, empresa que ha dissenyat el logo del certamen.