Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

'Master class' sobre el canvi climàtic al Museu de la Vida Rural

Susanna Tavera realitzarà l’última conferència vinculada a l’exposició ‘The Dust Bowl’

Imatge de l'exposició 'The Dust Bowl' del Museu de la Vida Rural.
Imatge de l'exposició 'The Dust Bowl' del Museu de la Vida Rural. | Cedida

 

La comissària científica de l’exposició ‘The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la’, la professora Susanna Tavera, pronunciarà aquest 15 de desembre a les 12.00 hores, la conferència ‘Canvi Climàtic, Territori i treball a les Grans Planes americanes’.

Es tracta d’una ‘master class’ sobre aquest tema que  plantejarà als assistents la complexitat dels fenòmens que en la dècada dels anys 30 del segle XX  varen sotmetre els grangers de les Grans Planes dels Estats Units, desencadenant una nova migració i uns inaudits nivells de pobresa.

Uns nous ‘camins de llàgrimes’,  contraposats als de les poblacions ameríndies que havien rebut l’impacte i l’ocupació dels colons europeus i dels nous Estats Units dècades abans.

Susanna Tavera, comissaria científica de l’exposició

Susanna Tavera García és la comissaria científica de l’exposició ‘The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la’ que es pot veure des de fa uns mesos al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. La mostra, que ha comptat amb la seva supervisió científica encara es podrà visitar fins al 5 de gener de 2019.

Tavera va néixer a Madrid l’any 1945. Ha estat catedràtica i professora titular del departament d’Història Contemporània a la Universitat de Barcelona  on va desenvolupar amb profunditat temàtiques sobre moviments obrers, feminisme i història dels Estats Units d’Amèrica.

Entre d’altres publicacions és autora d’ ‘Experiencias desiguales: conflictos sociales y respuestas colectivas (siglo XIX)’ —amb Mary Nash—, ‘Solidaridad Obrera. El fer-se i desfer-se d’un diari anarcosindicalista (1915-1939)’, ‘Anarchism or anarchisms? The history of a heterogeneus revolutionary deployment, 1930-1938’ o ‘Federica Montseny, La indomabl’e, una biografia de l’anarquista Federica Montseny. També ha organitzat, amb Nash, l’obra ‘Las mujeres y las guerras: el papel de las mujeres en las guerras de la Edad Antigua a la Contemporánea’.

Aquesta és una de les moltes interessants activitats que s’han anat fent al llarg de l’any al voltant de l’exposició  i que han servit per tenir una visió molt més àmplia sobre el tema central de la mostra i per complementar-lo. La conferència és gratuïta i oberta a tots els públics.