concactiva

El conseller Chakir El Homrani visita Montblanc amb motiu dels 10 anys de Concactiva

En el transcurs de l'acte es va dur a terme un reconeixement a antic presidents i consellers comarcals que han tingut responsabilitats i han impulsat Concactiva al llarg d'aquesta dècada

Ahir, dijous 3 d'octubre a la tarda es va dur a terme la celebració institucional per a commemorar els 10 anys de vida de Concactiva, l'organisme autònom de desenvolupament de la Conca de Barberà. El Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya va presidir l'acte a les instal·lacions de l'ens a Montblanc. Chakir El Homrani va estar acompanyat del president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols; el conseller de Promoció Econòmica, Santi Porta; l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu i personal divers de l'equipament.

El conseller, acompanyat de la comitiva institucional, va visitar les instal·lacions de l'edifici i es va interessar per les obres d'ampliació de la segona planta, que serviran per dotar de nou aulari i despatxos l'equipament. També va rebre els treballadors i els alcaldes de la comarca, i va voler reconèixer la tasca que actualment duen a terme els professionals de Concactiva, tot posant en valor la feina que s'ha fet durant aquests 10 anys a la Conca de Barberà.

En aquest sentit, Chakir El Homrani va destacar que «és un plaer acompanyar Concactiva en una celebració tan especial, i va esperonar els treballadors a «continuar amb aquesta estratègia específica que ofereix l'ens per tal donar resposta a les necessitats de les persones en matèria de treball i benestar social». Per la seva banda, Magí Trullols va afirmar que «es va tindre molta visió de futur i va ser un gran encert crear Concactiva fa 10 anys, ja que la trajectòria que ha tingut en aquesta dècada ha estat molt positiva i la comarca ha obtingut molt bons resultats en els àmbits de l'emprenedoria, de la formació i de l'ocupació».

concactiva
El conseller també va visitar les instal·lacions d'Espai Cuina | Albert Oliva

 

L'acte va continuar amb la descoberta d'una placa commemorativa del desè aniversari amb el lema «10 anys creant oportunitats», i es va fer un reconeixement als presidents i consellers de promoció econòmica de la comarca que durant aquesta dècada han treballat per la consolidació de Concactiva. Finalment, els alumnes d'Espai Cuina van servir un aperitiu elaborat per ells i es va fer una fotografia de família amb el pastís commemoratiu. 

Actualment, Concactiva ofereix un ventall molt ampli d'eines per als emprenedors, entre elles, programes de suport i acompanyament per a la creació o consolidació d'activitats econòmiques. L'ens comarcal també acull l'Oficina Comarcal d'Habitatge. També compta amb una oferta formativa estable i coordina projectes per a afavorir l'ocupació.

A més, coordina una xarxa de vivers d'empreses que es troben en diversos municipis de la Conca: un d'oficines que acull projectes empresarials de tota mena; un d'especialitzat en la producció de vi; un altre centrat en el cava; un per a l'elaboració de l'oli d'oliva que es troba en construcció i també un centrat en l'elaboració de productes agroalimentaris. Pròximament s'espera la posada en marxa de les instal·lacions d'un viver destinat a la producció de cerveses.

Les xifres de Concactiva

Actualment, Concactiva acull una trentena de viveristes. Durant els darrers deu anys fins a una setantena han fet ús de les possibilitats que els ofereix l'OAD. Concretament el viver de celleristes ubicat a Barberà de la Conca, ha produït 1.120.000 ampolles de vi de diversos emprenedors i s'han creat gairebé 150 empreses gràcies a l'assessorament dels professionals de Concactiva.

 A més, s'han creat uns 180 llocs de treball a través de l'assessorament i s'han tramitat gairebé 750 ofertes de feina a través de la borsa. D'altra banda, unes 180 persones han participat en projectes de foment de l'ocupació i s'han programat 55 cursos amb 780 alumnes. Pel que fa a l'habitatge,  l'Oficina Comarcal gestiona una borsa de 45 immobles de mitjana i s'han tramitat gairebé 1700 ajuts a l'habitatge.