L'esportista Raül Arenas, amb Noe Gaya, un cop assolit el repte. Amics i familiars sostenen una pancarta d'agraiment a l'atleta.

L'espluguina Noe Gaya podrà publicar el seu conte gràcies a un repte solidari

L’atleta Raül Arenas assoleix el repte 'Sempre Endavant' per finançar la publicació del conte de la jove, afectada per una lesió cerebral

L’espluguina Noe Gaya podrà publicar el conte que ha escrit gràcies al repte solidari 'Sempre endavant', que ha dut a terme l’esportista targarí Raül Arenas. La jove, afectada per una lesió cerebral a causa d’un accident de trànsit, ha escrit un conte per publicar però necessitava el finançament necessari per fer-ho realitat.

L’atleta Raül Arenas, com ja ha fet per altres causes, es va proposar el repte solidari de recórrer 190 km i amb l’ajut de patrocinadors i donatius fer realitat el somni de Noe Gaya.  L'esportista va presentar fa uns dies el repte al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí i va explicar per què el portava a terme.

Cloenda del repte amb els Gegants i Gegantons Neolítics i els Grallers de l'Espluga

Per tal de fer una cloenda del repte d’allò més festiva i per mostrar el seu escalf cap a la jove espluguina, els Gegants i Gegantons Neolítics i els Grallers de l'Espluga de Francolí van acompanyar aquest dissabte 16 de març a Noe Gaya, en la rebuda que es va fer a Tàrrega a l'atleta Raül Arenas.

Primer de tot, la Colla Gegantera i els Grallers de l'Espluga van ser rebuts pels gegants de Tàrrega amb els quals van compartir una cercavila pel centre de la ciutat,  fins a arribar al final del carrer del Carme, on se celebrava la festa d'arribada de Raül Arenas.

Un cop allà, els Gegants de Tàrrega i els de l'Espluga  van oferir diversos balls acompanyats dels Grallers de l'Espluga. A l'acte hi van participar nombrosos espluguins i espluguines, membres del Club Atlètic Espluguí, i també les autoritats targarines, encapçalades per la presidenta de la Diputació de Lleida i alcaldessa de Tàrrega, Rosa M. Perelló.

L'esportista Raül Arenas, amb Noe Gaya, un cop assolit el repte. Amics i familiars sostenen una pancarta d'agraiment a l'atleta.
L'esportista Raül Arenas, amb Noe Gaya, un cop assolit el repte. | Cedida

La Colla Gegantera ha col·laborat durant els últims mesos en la campanya del projecte 'Sempre endavant', per tal de recollir fons per la proposta impulsada per Raül Arenas, que va descobrir la història de Noe Gaya a través del projecte 'les pedres de la felicitat'.

Noe Gaya, els gegantons i el projecte 'les pedres de la felicitat'

El 30 de juliol de 2017, durant el bateig dels nous gegantons neolítics de l'Espluga, Terra i Pastor, la Colla Gegantera va col·locar a la gegantona Terra un collaret de 'pedres de la felicitat', pintat per l'espluguina Noe Gaya.

L'objectiu era visibilitzar a través de la cultura popular la història de superació de la Noe, en uns gegantons especialment sensibles, ja que  també incorporen el seu nom en braille a l'avantbraç.

Les 'pedres de la felicitat' de Noe Gaya estan repartides per tot el món gràcies a alpinistes, viatgers i excursionistes i des del 2017 recorren el territori amb els gegants de l'Espluga de Francolí.