Els Joves Diables de Cunit

Montblanc farà el primer correfoc presencial de la demarcació per Sant Joan

L'Ajuntament fa una crida a la responsabilitat durant la revetlla

L'Ajuntament de Montblanc ha programat, per al proper dimarts 23 de juny, la rebuda de la Flama del Canigó. Serà l'únic acte públic que se celebri a la vila per la  revetlla  de Sant Joan, després que els ermitans de Sant Joan hagin suspès els actes del dia 24 a l'ermita i també s'hagi suspès la pujada i la caminada a Sant Joan per part del Club Atlètic Montblanc.

Així, la Flama del Canigó arribarà el dia 23 de juny al voltant de les 19.45 h del vespre al portal de Sant Antoni. Des d'allà es farà una cercavila fins a la plaça Major amb l'acompanyament de les colles infantils dels  Dimonis de Montblanc i dels Diables Muralles de Foc. Cap a les 20.00 h del vespre està prevista l'arribada de la Flama del Canigó a la plaça Major. Allà es farà la lectura del manifest, hi haurà l'actuació de la Coral Flor de Lis i l'encesa del peveter a càrrec del Joan i la Joana més petits i més grans de la vila. També es farà l'entrega del quinqué als ermitans de Sant Joan.

Tot seguit tindrà lloc el correfoc infantil. En compliment de les mesures de seguretat per la Covid-19, el públic a la plaça Major haurà d'estar assegut i mantenint la distància de seguretat, així com portar la mascareta. Els assistents hauran de seguir les indicacions de la  Policia Local i de Protecció Civil.

L'Ajuntament demana responsabilitat

Des de l'Ajuntament de Montblanc, i seguint les indicacions de Protecció Civil, es demana la celebració d'una revetlla de Sant Joan de caire familiar i amb grups reduïts, adequat als grups socials permesos en la tercera fase del desconfinament. En aquesta fase de nova normalitat, es permet un màxim 20 de persones, sense límit en persones que conviuen el mateix domicili. S'han d'evitar festes multitudinàries, atès que no està permès en el context de la Covid-19. 

Donada l'actual situació motivada per la pandèmia, es demana que s'evitin festes multitudinàries i es respectin les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, en especial mantenir la distància física i evitar el contacte, així com utilitzar mascareta i rentar-se les mans. Com sempre es demana fer una bona gestió dels petards i evitar l'ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables per evitar cremades. Així doncs, es demana celebrar un Sant Joan amb responsabilitat i seguretat, posant en valor l’esforç dels serveis sanitaris, d’emergència i de seguretat i de la ciutadania durant les fases més agudes de la pandèmia.