Imatge d'una aixeta rajant aigua sobre una mà

Torna el malson: l'Espluga de Francolí fa una crida a estalviar aigua per la falta de pluges

El consistori recorda que cal fer un ús racional de l'aigua tant als establiments com als domicilis

La manca de pluges dels últims mesos retorna la  preocupació  a la Conca de Barberà. En aquest sentit, l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí vol evitar tornar a les restriccions de subministrament d'aigua potable al municipi.

Per aquest motiu, ha emès un comunicat en el qual informa que degut a la manca de pluja, i per evitar que la població es pugui tornar a quedar sense aigua de boca, es recomana moderar el seu  consum.

El consistori recorda que cal fer un ús racional de l'aigua tant als establiments com als domicilis. Per aquest motiu s'agrairà a la població qualsevol mesura que tingui com a objectiu reduir el consum d'aigua.

L'Agència Catalana de l'Aigua, per la seva banda, ha fet un seguit de recomanacions sobre com fer un bon ús de l'aigua. 

Per una banda, s'ha de tancar l'aixeta  si no es fa servir, reparar-la si perd aigua i instal·lar dispositius que en redueixin el cabal. També es pot omplir amb l’aigua freda un recipient mentre no surt calenta i es poden regar les plantes amb aquesta aigua. 

Per altra banda, s'haurien d'utilitzar els programes d’estalvi  dels electrodomèstics. També posar una o dues ampolles plenes de sorra dins la cisterna del vàter si el dipòsit no és de doble descàrrega.

Per últim, per rentar el cotxe cal utilitzar esponja i galleda, mai la mànega però millor portar-lo a un túnel de rentat.