Imatge d'una plaça de Sarral sota els porxos

L'Ajuntament de Sarral fa una crida per recuperar material audiovisual del poble

Fruit de les primeres donacions, dissabte passat es van projectar imatges inèdites dels Quintos de Sarral des de l'any 1971 i fins al 1981

L'Ajuntament de Sarral va iniciar el 2019 un projecte per  recuperar material audiovisual sobre el poble gravat per famílies. Fruit de les donacions, el dissabte passat es va celebrar una sessió de cinema a la fresca. Es van projectar imatges inèdites dels  Quintos  de Sarral des de l'any 1971 i fins al 1981. 

L'alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, explica que s'ha fet una crida als sarralencs que disposin de filmacions antigues a posar-se en contacte amb l'Ajuntament. La finalitat és digitalitzar les imatges evitant que es deteriorin i s'acabin perdent.

«La nostra voluntat és protegir aquest material tan valuós per a la nostra història i que passi a formar part de l'arxiu municipal», diu l'alcaldessa. En el procés de digitalització s'aplica una tècnica que escaneja fins a 9 vegades cadascun dels fotogrames millorant-ne la qualitat. Fins al moment, tres famílies sarralenques han donat material audiovisual al consistori.

El divendres es va projectar, a la pista de l'escola, la pel·lícula llargmetratge «Història d'un relat confinat». Va néixer inspirada per l'experiència d'escriptura col·lectiva durant el confinament de la primavera del 2020. Va comptar amb la participació dels veïns.

Dirigida per Jaume Sanahuja  es va estrenar a principis del 2021. La recaptació de les entrades, venda de còpies de la pel·lícula i altres beneficis econòmics es van destinar a La Marató de TV3. El 2020 va dedicar-se a la recerca sobre el nou coronavirus.

Tarda de Poesia

Per altra banda, el Pati del Castell va acollir el diumenge la Tarda de Poesia, organitzada pel Club de Lectura de Sarral. Es van llegir poemes de tres grans poetes catalans. Per una banda, Joan Margarit, que va morir a principis de 2021 i tenia una relació molt estreta amb la Conca de Barberà.

Per l'altra, Joan Triadú, que enguany es celebra el centenari del seu naixement. També Josep Carner, que el 2020 i 2021 es commemora el 50è aniversari de la seva mort a Brussel·les