Panoràmica del pont Vell de Montblanc, dos anys després de la riuada

Torna el Curcubeu, la trobada intercultural de la Conca de Barberà

Arriba a la 4a edició, després que l'any passat es cancel·lés a causa de la pandèmia

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l'Ajuntament de Montblanc recuperen el Curcubeu. És la trobada intercultural de la Conca de Barberà, que arriba a la 4a edició després que l'any passat es cancel·lés a causa de la pandèmia.

La trobada se celebrarà amb proper dissabte, dia  6 de novembre, a partir de les 17.30 h, a la Sala de Les Corts Catalanes de l'església de Sant Francesc. Serà amb un format més reduït per tal de garantir la seguretat sanitària. D'aquesta manera, durant la jornada es farà la taula rodona 'Jovent en moviment'. Hi intervindran Meritxell Romàn, directora del centre d'acollida Sirius de Sta. Coloma de Queralt. També Kiku Mistu, president de l'ONG Imagiari i director del projecte Llar-Escola de vida;Abdul Layat, del Senegal; Mbarek Bourga i Abdeslam Chouati, joves del Marroc.

La jornada també inclou una presentació i ponència de l'Agència Talaia, especialitzada en el periodisme de migració. La periodista Sara Montesinos parlarà sobre la situació actual de les fronteres a Europa i de la joventut migrant. Ho acompanyarà la projecció del documental "18+1 un jovent que camina". També presentarà el seu llibre Tan sols viure.

L'obertura de l'acte anirà a càrrec de la presidenta del Consell Comarcal,  Carme Pallàs, Aida Morgades, consellera comarcal d'Igualtat i Ciutadania i Núria Besora, regidora de Benestar Social.

A diferència d'altres edicions, no hi haurà el punt de trobada lúdic amb  degustacions gastronòmiques, com tampoc tallers diversos o jocs. Sí que hi haurà un espectacle de música amb la coral Veus de la Terra de Reus. Oferirà un repertori de músiques del món: Líbia, Sud Àfrica, Cuba, Portugal, etc.