El mecànic de Vimbodí i Poblet que torna al Dakar

Jordi Farré presta assistència tècnica a pilots

El llegendari ral·li Dakar torna a comptar enguany amb participació vimbodinenca.  Un any més, Jordi Farré Armengol, de 37 anys, forma part de l'equip de cinc mecànics que dóna assistència als pilots de l'equip XRaids que participen a la cursa, iniciada el passat dia 6 de gener a Lima (Perú) i que finalitzarà el proper dia 17 a la mateixa ciutat.

Farré, qui actualment viu a l'Espluga de Francolí, és mecànic industrial en una empresa de Valls. Anteriorment a aquesta experiència al Dakar, ja havia participat en esdeveniments esportius relacionats amb el motor, com la Baja Aragón.

La relació de Vimbodí amb el Dakar

Jordi Ferré no és el primer vimbodinenc a participar en un ral·li Dakar. A partir de l'any 1988, i durant onze edicions, el pilot de Riudabella Fernando Gil també va fer el Dakar,  competint amb moto, cotxe i camió, i aconseguint bones classificacions. Els germans de Gil, Diego i Gonzalo, també van ser al Dakar en algunes de les primeres edicions, com també hi va ser el vimbodinenc Ramon Solé.

Un ral·ly que va començar l'any 1978

La primera edició del ral·li Dakar va tenir lloc el desembre de 1978. Els pilots van recórrer uns 10.000 km des de París fins a la ciutat de Dakar, al Senegal i van passar per diferents països com Algèria, Nigèria, Mali i Burkina Faso.

Es van fer moltes edicions amb aquests mateixos punts de sortida i arribada però van haver-hi edicions amb llocs d'inici diferents a París, com Barcelona i Granada. L'any 2009 la cursa es va traslladar a Amèrica del Sud, ja que a territori africà cada cop es feia més complicat mantenir la seguretat dels participants.

Aquesta edició de l'any 2019 només es desenvolupa per un país del continent americà, Perú.   El recorregut en aquesta edició del Dakar té el punt de sortida i arribada a la capital del país, Lima. Durant deu etapes pel sud de la costa peruana, els pilots hauran de fer un total de 5.000 quilòmetres, 3.000 dels quals cronometrats.