Casa en mal estat de l'Espluga

Es desencalla el bloqueig de l'enderroc de l'edifici del carrer Castell de l'Espluga

La propietat particular ha fet la donació de l'immoble a l'Ajuntament

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha emès un comunicat en el qual afirma que ha desencallat la situació de  bloqueig en la que es troba l'enderroc de l'edifici del  carrer Castell. Aquest immoble era, fins ara, propietat de l'Ajuntament i d'un particular.

Ara, la propietat particular ha fet la donació de l'immoble a l'Ajuntament. Per aquest motiu, en l'última Junta de Govern es va acceptar la donació.

En aquest sentit, el passat dilluns dia 14 de febrer es va formalitzar la cessió de l'immoble. A partir d'ara passarà a ser de  titularitat municipal  al 100%.

Amb aquesta nova situació, l'Ajuntament espluguí afirma que en els propers dies la Junta de Govern iniciarà el procés de licitació de les  obres d'enderroc.

Al mateix temps, el consistori ha informat de les accions previstes al veïnat de la zona que va recollir signatures demanant que s'acceleressin els tràmits.

Crida a estalviar aigua

La manca de pluges dels últims mesos retorna la  preocupació a la Conca de Barberà. En aquest sentit, l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí vol evitar tornar a les restriccions  de subministrament d'aigua potable al municipi.

Per aquest motiu, ha emès un comunicat en el qual informa que degut a la manca de pluja, i per evitar que la població es pugui tornar a quedar sense aigua de boca, es recomana moderar el seu consum.

El consistori recorda que cal fer un ús racional  de l'aigua tant als establiments com als domicilis. Per aquest motiu s'agrairà a la població qualsevol mesura que tingui com a objectiu reduir el consum d'aigua.

L'Agència Catalana de l'Aigua, per la seva banda, ha fet un seguit de recomanacions sobre com fer un bon ús de l'aigua. 

Per una banda, s'ha de tancar l'aixeta si no es fa servir, reparar-la si perd aigua i instal·lar dispositius que en redueixin el cabal. També es pot omplir amb l’aigua freda un recipient mentre no surt calenta i es poden regar les plantes amb aquesta aigua. 

Per altra banda, s'haurien d'utilitzar els programes d’estalvi  dels electrodomèstics. També posar una o dues ampolles plenes de sorra dins la cisterna del vàter si el dipòsit no és de doble descàrrega.