Pep Andreu amb un representant d'Incasol

Montblanc impulsa el desenvolupament d'habitatges al nou sector residencial de la vila

L’àmbit d’actuació urbanística, al costat de Sòl de l’Horta, afecta deu hectàrees de terreny, on es podran bastir més de 250 nous habitatges

L’Ajuntament de Montblanc ha reprès els contactes amb l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per desenvolupar a Montblanc un nou sector residencial. Es tracta del Montblanc SUND-1 Partida del Viver, el qual comptarà amb poc més de deu hectàrees, emplaçades just al costat de la zona de Sòl de l’Horta, el barri d’habitatges unifamiliars i plurifamiliars que es va desenvolupar l’any 2000 des de l’Incasòl.

Les negociacions per executar aquesta nova zona residencial «donaran resposta a una necessitat real de nous habitatges a la vila» explicava l’alcalde, Josep Andreu. De fet, fa tot just uns dies, el batlle montblanquí es va reunir amb Gonçal Marqués, cap de projectes d’Incasòl, per reimpulsar el projecte de desenvolupament del nou sector residencial SUND-1 Partida del Viver, on es podran bastir fins a més de  dos-cents cinquanta nous habitatges plurifamiliars; a més dels vials, i les zones d’equipaments.

L’execució de la tramitació urbanística, que tot just ara comença, ha de permetre que, d’aquí a un parell d’anys es pugui iniciar el procediment d’urbanització del nou barri de Montblanc, uns treballs que es podrien executar, de manera paral·lela a la construcció dels primers nous habitatges.

Demanda real

«Som conscients de la mancança d’habitatge que tenim a Montblanc i la pandèmia no ens ha ajudat a impulsar el desenvolupament de zones ja definides a l’actual Pla General. Ara amb l’arribada del magatzem logístic de  Bon Preu Esclat, reimpulsem els treballs per garantir el desenvolupament de la vila i donar resposta a la necessitat real que tenim, donat que Bon Preu Esclat està treballant amb la possibilitat de generar fins a mil nous llocs de treball en un termini d’entre cinc i set anys» afirmava l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu.

De manera paral·lela, des de l’Ajuntament de Montblanc també es treballa en el desenvolupament d’altres plans parcials a la vila. Recentment s’han celebrat reunions amb els propietaris del Pla Parcial de la Batedora, que afecta un total d’onze hectàrees de terreny on s’hi contempla la construcció d’habitatges en filera i s’hi podrien arribar a crear fins a uns dos-cents nous habitatges. En aquest cas, però, des de l’Ajuntament de Montblanc es treballarà conjuntament amb la propietat per garantir el desenvolupament d’aquest nou barri residencial.