Públic al jardí del Museu de la Vida Rural

El Museu de la Vida Rural presenta els dijous d'agost, la nova proposta cultural de l'estiu

La programació s'encetarà aquest dijous dia 5 a les 20.00 h amb El Fibló

El Museu de la Vida Rural  engega una nova proposta cultural per a les nits d'estiu d'agost. Ho farà amb espectacles, dansa i concerts, a més de l'última activitat del RUSC, el Festival de Poesia de l'Espluga de Francolí.

A partir del pròxim  5 d'agost i durant cada dijous del mes estival, l'exterior del museu serà l'escenari d'una vetllada cultural protagonitzada per artistes  com Juana Dolores, Dolors Miquel, Lali Ayguadé, Elvira Prado o els grups musicals Rombo o Marala, entre d'altres. Els actes seran d'entrada gratuïta, però caldrà inscripció prèvia per tal de respectar les mesures de prevenció de la Covid-19. 

Lali Ayguadé i Akira Yoshida presentaran  Gizaki, que significa «ésser humà» en basc, una peça de dansa contemporània carregada de breakdance i el llenguatge de la cultura urbana. Això serà el 12 d'agost a les 20.00 h i la nit seguirà amb el concert de Rombo, un grup de música i d'amigues. La banda va néixer accidentalment en un sopar l'estiu del 2012 i a l'Espluga de Francolí interpretaran el seu segon disc: Clara Montse Núria.  

El 19 d'agost a les 21.30 h, l'artista Elvira Prado serà l'encarregada de portar l'espectacle Més lloc per a la fosca. Aquesta producció musical i dramatúrgica parteix d'una investigació sobre la relació entre la tradició oral i l'univers mític que va construir Víctor Català.

El pròxim dijous i darrer d'agost, el dia 26, a les 20.00 h, la cantant Esther Querol  i el trio musical Marala oferiran un doble concert. 

El Fibló, l'últim acte del RUSC 2021

Les nits d'agost s'encetaran el pròxim dijous dia 5 a les 20.00 h amb El Fibló. Una picada directa de poesia per incendiar la ferida, un recital de poesia a càrrec de quatre veus femenines.

L'actriu i escriptora catalana Juana Dolores, la també escriptora Maria Sevilla, la poeta Dolors Miquel i la flamant Premi Mercè Rodoreda de Contes i Narracions Anna Gas. Totes elles intervindran per recitar diversos poemes en una nit que clourà  Ivette Nadal combinant música i poesia amb L'àngel i la infermesa del pensament.

La Guingueta del museu, oberta 

Cada dijous al vespre, per acompanyar gastronòmicament les vetllades, la  Guingueta  del museu aixecarà la persiana. Oferirà plats i begudes elaborats amb productes de proximitat o d'empreses amb consciència social i mediambiental. Hi haurà vins de la D.O. Conca de Barberà, cerveses artesanes o coques, entre d'altres ofertes culinàries.