La Cooperativa de Montblanc es dissol de manera definitiva i deixa deute pendent amb els socis

El deute amb els socis és de 114.000 euros, però només se'n podran pagar 28.000

La Cooperativa de Montblanc, fundada fa més de 100 anys, s'ha dissolt finalment aquesta setmana un cop ha estat saldat el deute amb els socis. L’any 2011, l’Ajuntament de Montblanc va comprar l'actual l’edifici de la Cooperativa Agrícola de Viticultors per un valor de 840.000 euros, amb la finalitat de deixar gairebé a zero el deute de l’entitat, que des de llavors va abandonar la seva activitat.

Ara, ha estat necessari formalitzar la dissolució definitiva de l'entitat i tornar als socis part dels diners de les darreres collites, que encara no havien cobrat. El deute amb els socis és actualment de 114.000 euros, però només es podran pagar 28.000 euros, que són els que l’entitat té ara mateix al banc, si bé l’any 2011 ja se’n van tornar prop de 30.000. En aquest sentit, durant l’assemblea d’aquest dimarts es van repartir els diners amb què es comptava i els socis van aprovar de dissoldre, definitivament, l’entitat. Sens dubte, un pas amarg pels seus responsables. Joan Pubill, fins ara president de l’entitat, apunta que «aquest és un pas molt agre. A casa meva van portar les escriptures per fer-la i jo ara hauré de signar per desfer-la, això sap molt greu».

 

Inversions de l'ajuntament per millorar les instal·lacions

Per la seva banda, Josep Andreu, l'alcalde de Montblanc, també ha participat en l’assemblea per explicar com l’Ajuntament, l'any 2011, va decidir jugar un paper actiu en aquesta situació i evitar problemes més greus. Ara, ja com a propietaris de l’edifici, el consistori continuarà fent inversions per tal de millorar les instal·lacions i donar-ne un ús ciutadà. En aquest sentit, amb la compra de la cooperativa ja es va instal·lar en l'edifici l’Agrobotiga i després l’Oficina de Turisme. Segons Andreu,  el següent pas serà restaurar la teulada i fer una nova inversió de 800.000 euros per dur a terme una restauració integral de l'edifici.