L' 'Escape room' de Santa Coloma tanca amb èxit de participants

Aquest municipi de la Conca de Barberà ha acollit els dies 2 i 4 de gener una de les activitats de moda del moment

Han acabat les festes nadalenques i Santa Coloma de Queralt fa balanç.  Aquest municipi de la Conca de Barberà ha acollit els dies 2 i 4 de gener una de les activitats de moda del moment, l' 'escape room'. Participants de més de 14 anys han hagut de trencar-se les banyes per a desactivar una perillosa bomba, ubicada al Castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt. En aquesta activitat tan singular hi han participat un total de 74 joves d’un ampli ventall d’edats.

Aprofitant l'històric espai del Castell dels Comtes, els participants han hagut de desxifrar diversos enigmes i resoldre les pistes escampades per aquest espai, fins a trobar una paraula que desactivés la bomba, que no parava d'emetre un estrident xiulet des de l'inici. Per a fer-ho, els joves disposaven de només 45 minuts. Per tant, han hagut de posar en marxa tot el seu enginy i el treball en equip, aptituds clau en aquests jocs d'intriga. Tot i el poc temps, en la majoria de sessions, hi ha hagut almenys un dels grups que ha aconseguit resoldre l'enigma.

Finalitza la part teòrica del curs de monitors de lleure de la Conca de Barberà.
Finalitza la part teòrica del curs de monitors de lleure de la Conca de Barberà. | CCCB

 

Acaba part del curs de monitors de lleure de la Conca

Per altra banda, l'Oficina Jove de la Conca de Barberà i l'Escola de l'Esplai de Tarragona amb el suport de Concactiva han organitzat el curs de monitors de lleure infantil i juvenil, un programa de formació adreçat a aquelles persones majors d'edat que estan interessades en formar-se en el món del lleure.

Les persones assistents al curs de monitors han après com organitzar activitats de lleure infantil i juvenil i a dinamitzar-les. Al mateix temps han après sobre els processos educatius i socialitzadors en les etapes de la infància i de la joventut.

Després d'aquesta part teòrica que ja s'ha impartit,  les persones participants hauran de realitzar les 160 hores de pràctiques en una empresa, en un organisme o en una entitat que la seva activitat sigui la realització d'activitats educatives i de lleure.