Dos joves a l'hort

L'Ajuntament de Santa Coloma de Queralt col·labora amb l'Escola de Vida que acull joves migrants

Es tracta d’un pis-residència per a joves sols

Amb la intenció d’acollir  joves migrants, des de principis d’aquest 2021 l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt col·labora amb la Llar Escola de Vida. Es tracta d’un pis-residència per a joves sols.

Ajuden a aquests joves a integrar-se no només a la comunitat, sinó també laboralment i culturalment. Al pis-escola hi conviuran  5 joves que combinen els seus estudis externs i les seves feines externes amb els estudis que s’imparteixen des de la nostra escola i la  feina  que hi ha també a la llar.

El projecte és totalment privat, sense afany de lucre i no rep cap ajuda econòmica per part de l’ajuntament ni de cap altra institució. L’Ajuntament, però, ha donat suport al projecte  i ha donat les màximes facilitats per a engegar-lo.

Part d’aquest suport consisteix en el fet que el consistori ha posat un  pis de la seva propietat a disposició del projecte amb un lloguer social. A l’espera d’entrar-hi a viure, els joves de moment l’estan adaptant i posant en condicions per a poder-hi entrar el més aviat possible.

L’associació Art de Viure i l’Ajuntament han signat un document en què es comprometen a caminar junts amb l’objectiu d’ajudar a aquests joves a desplegar-se com a persones en plenitud. A més, l’Associació també està oberta a rebre donacions per consolidar el projecte, equipar la llar i oferir millors serveis i atenció.

Ampli ventall d’activitats
Els joves que actualment estan vivint en aquest pis-escola han fet diverses activitats durant el darrer mes. Han començat les classes de català i de matemàtiques, han estat fabricant i restaurant diversos mobles per a la llar i també s’estan encarregant del manteniment de l’hort que tenen ben a prop del pis.