Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de la trobada d'escacs a l'Espluga de Francolí.

L’Escola Martí Poch de l’Espluga de Francolí ha estat la seu d’una trobada d’escacs d’àmbit internacional

Es tracta de la trobada del projecte Erasmus+ ‘Black and white sport: chess’ on l’escola participa com a centre pilot per la Federació Catalana d’Escacs

Imatge de la trobada d'escacs a l'Espluga de Francolí.
Imatge de la trobada d'escacs a l'Espluga de Francolí. | cedida

L’Espluga de Francolí ha estat la seu de la segona trobada del projecte Erasmus+ ‘Black and white sport: chess’, en el qual participa l’Escola Martí Poch com a centre pilot per la Federació Catalana d’Escacs.

El projecte, iniciat el 2017, l’estan desenvolupant quatre institucions de diferents països. A banda de la Federació Catalana d’Escacs, hi participen la Latvijas Sporta Pedagogijas Akademijas de Letònia, Glamour Events i CSEN d’Itàlia i el Centro Social Paroquial Santos Mártires de Portugal. La primera trobada del projecte es va dur a terme a Sàssari (Itàlia) el març de 2018, i la segona jornada de treball  s’ha realitzat a l’Espluga de Francolí.

Representants de diversos països

Del 17 al 19 de maig, els representants de Portugal, Letònia, Itàlia i Catalunya  van dur a terme diverses reunions de treball amb l’objectiu de realitzar un model d’aplicació dels escacs a les escoles adreçat a nens i nenes de 6 i 7 anys.

Imatge de la trobada d'escacs a l'Espluga de Francolí.
Imatge de la trobada d'escacs a l'Espluga de Francolí. | Cedida

A banda de les reunions, els membres del projecte també van assistir a la Trobada d’alumnes d’escoles de la Conca de Barberà i l’Alt Camp que es va celebrar el dia 17 de maig al pavelló municipal d’esports de l’Espluga de Francolí i també van presenciar uns tallers d’escacs que van realitzar els alumnes de 2n de primària de l’Escola Martí Poch a la biblioteca del centre.

L’ocasió també va permetre que els visitants coneguessin el patrimoni cultural de la zona durant el temps lliure de reunions a través d’una visita a la Cova de la Font Major i el Monestir de Poblet,  així com assistint a una actuació del seguici popular de les festes de Montblanc (on van poder veure bastoners, gegants i nans) i un concert de l’Orquestra TLP.

El projecte està previst que acabi el desembre de 2019, amb la publicació dels materials elaborats pel grup de treball. L’organització de la trobada agraeix a l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, el Patronat de la Cova de la Font Major i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà la seva col·laboració en aquesta activitat.