Dos agents dels Mossos d'Esquadra en la detenció d'una persona

Alerta a Tarragona: Els estafadors d'avis que entren dins de casa

Els arrestats es feien passar per treballadors d'una empresa d'aigua de Montblanc

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de 43 i 44 anys, veïns de Reus i Valls, per estafar un matrimoni d'avançada d'edat amb la venda d'un fals descalcificador d'aigua. Els arrestats van trucar a les víctimes fent-se passar per treballadors d'una empresa d'aigua de Montblanc i es van presentar al seu domicili dies després per instal·lar-los un purificador d'aigua que feia la mateixa funció que una màquina d'osmosi que tenien instal·lada des de feia anys.

Els detinguts van pressionar el matrimoni perquè paguessin 6.000 euros  en efectiu, però els van acabar cobrant 1.500 euros amb un datàfon i 150 en metàl·lic. Els dos homes estan en llibertat pendent de ser requerits per l'autoritat judicial per un delicte d'estafa.

Els fets van passar el 10 de març. Després de trucar al matrimoni fent-se passar com a treballadors d'una empresa d'aigua de Montblanc, dos presumptes operaris es van presentar a la casa oferir-los un nou purificador.

Els dos detinguts haurien pressionat la dona perquè acceptés pagar la compra amb targeta de crèdit o que si pagaven en efectiu els 6.000 euros de la transacció, els en descomptarien 1.500. Quan van intentar cobrar els 6.000 euros amb un datàfon, la quantia era massa gran i només li van poder cobrar 1.500 euros, a més de 150 euros que els van poder donar en efectiu.

El matrimoni no va rebre cap factura d'aquest primer pagament  i quatre dies després li van instal·lar el presumpte descalcificador d'aigua que semblava "una joguina". En aquell moment van culminar l'estafa en fer signar a la víctima la resta de l’import de l'aparell, 4.500 euros, amb una entitat financera.

L'estafa es va descobrir al cap d'uns dies, quan operaris reals de l'empresa que li havia instal·lat el seu primer aparell d'osmosi van anar a casa del matrimoni per una revisió ordinària. El matrimoni va presentar la denúncia el 13 de maig els fets a la comissaria dels Mossos de Valls i els presumptes estafadors van ser detinguts dijous passat a Reus i Valls.