Escena de la videodansa 'Quan tot desapareix'

S'estrena un videodansa sobre la riuada de 2019 al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

La presentació s'ha fet dins de la programació d’Espais Vius d’Art

El diumenge dia 18 d'abril el Museu de la Vida Rural  de l'Espluga de Francolí va acollir l'estrena del videodansa 'Quan tot desapareix'. La presentació, dirigida pel periodista montblanquí  Jordi Cartanyà, s'emmarcava en el marc del cap de setmana d'actes del programa impulsat per l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, 'Espais Vius d'Art'. L'acte es va celebrar en un format híbrid, amb un passi al matí i una segona sessió a la tarda.

El format presencial va acollir un total de 210 persones i es va celebrar seguint la normativa vigent. A més, la sessió matinal va ser seguida en directe per una cinquantena de persones a través d'un streaming pel canal de Youtube de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí.

En diferit, tan sols 24 hores després de l'estrena, l'acte ha estat visualitzat per més de 200 persones. 'Quan tot desapareix' és el videodansa codirigit per Marta Arjona, directora de la productora vallenca DansPXL; i Jèssica Estadella, directora de l'Escola de Dansa del Casal de l'Espluga de Francolí.

Aquesta peça està protagonitzada per  63 alumnes i per la mateixa Estadella i té com a objectiu homenatjar i reivindicar el que va passar a la Conca de Barberà, i especialment a l'Espluga la nit del 22 d'octubre de 2019, la riuada que ho va canviar tot. A més, la producció també reflexiona sobre els moments que estem vivint a causa de la crisi mundial provocada per la  Covid-19.