Barranc de la Pasquala

Montblanc impulsa un estudi per emmagatzemar l’aigua del barranc de la Pasquala

La mesura, d’acord amb l’Agència Catalana de l’Aigua, permetrà també el desenvolupament de nous barris a l’entorn de Sòl de l’Horta.

L’Ajuntament de Montblanc ha adjudicat els treballs de redacció d’un estudi que ha de permetre la construcció d’una  bassa al costat del barranc de la Pasquala. L’objectiu d’aquesta nova infraestructura és poder aplegar les aigües que podrien baixar pel barranc de la Pasquala  com a conseqüència d’un aiguat. D’aquesta manera, amb la bassa, es podrà garantir la seguretat de les veïnes i veïns que resideixen a la zona de l’entorn de Sòl de l’Horta.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, explica que l’adjudicació d’aquests treballs, que estaran finalitzats en el decurs dels propers mesos, és donar resposta a un possible aiguat. «La bassa per decantació haurà d’absorbir les aigües que arribin a través del barranc», diu.

L’estudi determinarà les característiques que haurà de tenir l’equipament, que serà executat amb la major brevetat possible. La materialització de la bassa és, a la vegada, el primer pas per garantir el desenvolupament de nous plans parcials ja definits al Pla General d’Ordenació Urbana  de Montblanc i que han de donar pas a la creació de nous habitatges a la vila.

Augmentar el nombre d'habitatges

En aquest sentit, Josep Andreu apunta que «la construcció de la bassa per decantació de les aigües que provinguin del barranc de la Pasquala ens ha de permetre augmentar el nombre d’habitatges a la vila».

D’altra banda, des de l’Ajuntament de Montblanc es treballa en el desenvolupament d’habitatges al nou sector residencial SUND-1 Partida del Viver. Es tracta d’un projecte que afecta deu hectàrees de terreny on s’hi podrien aixecar fins a més de 250 nous habitatges.