Diversos cotxes aparcats

S'inicia un estudi per millorar la seguretat dels vianants a l'interior de Montblanc

L’objectiu és aconseguir la reducció de la velocitat a l’interior del centre urbà i garantir una major seguretat

La regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Montblanc ha iniciat un estudi per millorar la seguretat dels  vianants  a l’interior de la vila ducal i també a la pedania de Lilla. L’objectiu és aconseguir la reducció de la velocitat a l’interior del centre urbà i garantir una major seguretat per als vianants.

En concret, l’estudi informatiu que estan elaborant els serveis tècnics municipals contempla la instal·lació dels passos elevats a les carreteres d’Artesa de Segre, la N 240A i els carrers Batlle Dionís Mestre, Francesc Macià, Palau i Dolcet i les avingudes General Prim i Manel Ribé.

Així mateix, també s’estudia que la intervenció es pugui desenvolupar al carrer Major de Lilla. L’estudi té en compte poder implementar passos elevats que s’anomenen esquena d’ase, els quals són un element físic reductor de velocitat.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Montblanc,  Juan Manuel Cabello, afirmava que «l’objectiu de la regidoria és garantir una major seguretat als vianants. És per aquest motiu que estem estudiant la implementació d’aquests passos de vianants, donat que la seva eficàcia és immediata».

De fet, els estudis realitzats des del  Servei Català de Trànsit, assenyalen que la construcció d’aquests elements reductors de velocitat garanteixen la rebaixa de la velocitat entre un 20 i un 30 per cent