Èxit de públic en les visites turístiques d’estiu a Montblanc

Donada la bona acceptació de les visites nocturnes dels divendres, s’ha decidit oferir-les tot l’any

Coincidint amb el final del mes d’agost, ja ha acabat la campanya de visites guiades d'estiu al municipi Montblanc, impulsades per l’Oficina de Turisme montblanquina. Tot i que sembla que hi ha una sensació generalitzada a tot el territori català de què la temporada turística no ha estat tan bona com en anys anteriors i hi ha hagut menys afluència de gent,  el balanç que es fa des de la capital de la Conca de Barberà és força positiu i satisfactori.

Pel que fa a l'oferta que s'ha fet des de Montblanc, com en anys enrere, els dimecres a la tarda s’han fet visites guiades en francès, on enguany hi han participat un centenar de persones, una xifra molt superior a l’estiu anterior. En aquesta visita, es podia fer un recorregut per la muralla combinat amb el Dimecres Tapa i així degustar algun dels plats que han ofert els restaurants i bars de Montblanc aquest estiu.

Amb l'arribada del mes de  setembre se seguiran oferint les visites de cap de setmana, que es faran tot l'any: gastronòmica, monumental i muralla. En molt poc temps, amb l'arrencada del curs escolar, es reactivaran també les visites de grups, tant les adreçades als estudiants com als adults.

Bona valoració, malgrat el factor climàtic

Encara s’han de tancar les xifres oficials de la temporada. Tot i això, des de l’Oficina de Turisme de Montblanc,  la valoració que se’n fa és molt positiva, malgrat el factor climàtic que ha fet la guitza en alguns dies puntuals  on ha fet una calor molt intensa com per sortir al carrer durant una bona estona. També hi ha hagut pocs dies ennuvolats aquest estiu. Des de l’Oficina consideren que aquest element ha fet reduir el nombre de visitants allotjats a la zona i al litoral.