Museu de la Vida Rural

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí inaugurarà una exposició sobre els fenomens migratoris

'Només d'anada' exposa algunes de les obres més significatives de Piero Sacchetto

El  Museu de la Vida Rural  de l'Espluga de Francolí inaugura una nova exposició, el pròxim divendres 18 de setembre, amb el nom de 'Només d'anada'. Es tracta d'una mostra a càrrec d'Eulàlia Bosch i coproduïda entre el  Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i el Museu d'Història de la Immigració de Catalunya.


L'exposició recull algunes de les obres més interessants del pintor, filòsof i pedagog, Piero Sacchetto, que tracten el  fenomen migratori a partir de l'experiència i inspiració de l'artista, després de llegir el llibre Solo Andata (2014) d'Erri De Luca.


Aquesta exposició servirà per inspirar el  Pla Educatiu d'Entorn 2020-2021 de l'Espluga de Francolí. Aquest se centrarà en les migracions, la sostenibilitat i la comunitat, amb exposicions com la del Museu, que conformaran una proposta educativa transversal.


A través d'aquestes propostes s'aborda el fenomen migratori, al que «es vol donar una resposta integrada  i comunitària, coordinant i dinamitzant accions educatives en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves».


Per tal de poder inaugurar l'exposició, s'han adoptat tots els protocols i  mesures de seguretat necessàries per evitar riscos de contagi del coronavirus. D'aquesta manera, tot i que l'exposició és gratuïta caldrà reservar prèviament l'entrada, a través del corresponent  portal web.