Pompeu Fabra a Vimbodí i Poblet

L’Ajuntament del municipi acollirà una exposició sobre el pare de la llengua catalana moderna

Per l’aniversari dels 150 anys del naixement de Pompeu Fabra, cèlebre lingüista català, i pels 100 anys de la publicació de la ‘Gramàtica catalana’, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va declarar el 2018 com a l’Any Pompeu Fabra. Un any d’homenatge i difusió de la figura i l’obra de Fabra, peça fonamental de la cultura catalana i, per a molts, pare de la llengua moderna catalana.

En el marc d’aquesta celebració, l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet ha volgut sumar-se a les diverses iniciatives que s’han dut a terme per tot el territori català per reconèixer la figura de l’enginyer i lingüista. Concretament, Vimbodí i Poblet acull l’exposició “Pompeu Fabra, una llengua completa”, que es pot visitar a la planta baixa de la Casa de la Vila.

La mostra es compon de diferents panells que repassen de manera completa i detallada la vida i l’obra de Pompeu Fabra i Poch
La mostra es compon de diferents panells que repassen de manera completa i detallada la vida i l’obra de Pompeu Fabra i Poch | cedida

 

Pompeu fabra, una llengua completa

L’exposició es podrà visitar fins al dia 16 de gener. Ubicada a la planta baixa de l’Ajuntament del municipi i organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la mostra es compon de diferents panells que repassen de manera completa i detallada la vida i l’obra de Pompeu Fabra i Poch, nascut a Gràcia, Barcelona, l’any 1868 i mort a la Prada de Conflent l’any 1948. La mostra, produïda per la Direcció General de Política Lingüística, es podrà visitar  de dilluns a divendres entre les 9.00 h i les 14.00 h.

Amants o estudiosos de la llengua i la cultura catalana, interessats en la figura de Pompeu Fabra o simplement gent encuriosida que passi per davant de la Casa de la Vila. L'exposició està oberta a tothom i us animem a visitar-la.

Les set Sant Silvestre per acabar l'any corrent al Camp de Tarragona

Vimbodí i Poblet tindrà una sala de vetlles municipal