Persones fent el taller a la Fassina Balanyà

L'Espluga de Francolí presenta una nova visita i taller familiar que s'ofereix al Museu Fassina Balanyà

L'activitat està programada pel proper diumenge 16 de maig a les 10.30 h amb motiu del Dia Internacional de les Famílies

L'Espluga de Francolí ha presentat 'Fassineja', una nova visita-taller  familiar que s'ofereix al Museu Fassina Balanyà. Es tracta d'una visita amb una mirada diferent, destinada als infants i adolescents, on podran endinsar-se en espais restringits pel públic general i podran tocar i olorar molts productes relacionats amb l'antiga fàbrica d'aiguardent de la Fassina Balanyà. Descobriran de primera mà com funcionava l'antiga destil·leria i com es reciclava i reutilitzaven les restes del producte base de la fàbrica, que era la brisa (rapa, pell i pinyol del raïm).

Tot seguit, per posar-ho en pràctica les  famílies podran Fassinejar amb el taller d'elaboració de la seva pròpia colònia i també podran fer hidrogel. Ho faran amb fruites i herbes aromàtiques que ells mateixos hauran collit. Per elaborar les diferents aromes s'utilitzaran olis essencials, introduint-los en l'aromateràpia. La visita també inclou una destil·lació en directe amb un alambí de vidre, un tast de licors pels adults i un davantal de Fassineja per tots els participants. És una activitat  dirigida a totes les edats, però recomanada a partir dels 5 anys, on tots els membres de la família, inclosos els adults, participaran de l'experiència.

Aquesta activitat és fruit del projecte PECT - Vinya en Família de la Diputació de Tarragona  on es va donar assessorament als equipaments turístics relacionats amb el món del vi per tal crear experiències dirigides al públic familiar. Fassineja es durà a terme per primera vegada el proper diumenge dia 16 de maig a les 10.30 h. Té un preu de 4,70 euros per persona (inclou visita a la Fassina, destil·lació en directe, degustació de licors, davantal de Fassineja, taller d'elaboració de colònies i ampolleta amb la pròpia creació). L'activitat dura 1.30 h i l'aforament estarà limitat a 3 grups  bombolla.

Cada família disposarà d'alcohol, glicerina, embuts, remenadors, colador, morter, medidors, un ampli ventall d'olis essencials, etc. per les seves creacions. L'activitat acabarà amb l'etiquetatge i cada participant podrà endur-se la seva pròpia elaboració a casa. Per reservar  l'activitat cal contactar amb la Fassina Balanyà o l'Oficina de Turisme de l'Espluga de Francolí.