Doctor Prats, La Big Jamboree i Gemma Humet a la Festa Major de l'Espluga

Els actes de la festa es duran a terme entre el 26 i el 30 de juliol

La Festa Major de l'Espluga de Francolí ja és aquí. De les actuacions musicals que es portaran a terme del 26 al 30 de juliol de 2018 en destaca l’actuació de Doctor Prats, que presentaran el seu darrer treball i gira ‘Venim de Lluny’. Doctor Prats és una de les formacions de trajectòria més intensa del panorama català. El passat 11 d'abril van complir tres anys com a banda i ja publiquen el seu tercer disc. Pots consultar el programa d'actes en aquest enllaç.

L’actuació tindrà lloc el dissabte, 28 de juliol, a la nit a la plaça de l’Església introduïda per l’actuació prèvia de Sandra Bautista, guanyadora del Reconeixement Jordi Francolí 2018, i seguida de la amb la Nit Tropical, en la que hi actuarà el grup de versions La Tropical i disco-mòbil amb Dj Mama Pinya. També el mateix dissabte a la nit, a la plaça Montserrat Canals, hi haurà concert i ball amb l’Orquestra Selvatana. 

Divendres a la nit arriben les versions més bandarres del panorama musical de la mà de l’Orquestra Mitjanit  a la plaça Montserrat Canals, seguida de disco-mòbil, i a  la plaça de l’Església, hi tindrà lloc la gran actuació musical de The Big Jamboree. Al migdia ja haurà estat el torn de Els Beiats, amb un extens repàs a la música de casa nostra, des dels primers temes de la Nova Cançó, passant per la millor època del rock català, fins als nostres dies, i que seran els encarregats d’amenitzar, aquest any, el concert-vermut al Jardí dels Francolins.

Diumenge a la nit a la plaça de l'Església actuarà l'Orquestra Nova Saturno, que oferirà dos estils musicals per donar cabuda a totes les edats. Per últim, el dilluns 30 de juliol a la tarda, al Jardí dels Francolins hi haurà l'actuació de la cantautora catalana Gemma Humet, presentant el seu darrer treball 'Encara', acompanyada d’Adri González al teclat. A més a més, aquest any, la Festa Major espluguina, de la mà del grup Barcarola, recupera les havaneres amb un recital el dijous a la nit a la Plaça de Sant Isidre.

Les Postres de les Festes

A més a més, per segon any consecutiu, la regidoria de festes, amb la col·laboració dels pastissers locals torna a impulsar la tradició iniciada l’any passat de Les Postres de les Festes, en la que cada edició té com a element comú el carquinyoli, el dolç més representatiu de l’Espluga de Francolí, i que enguany arriba en format de pastís semifred de fruites del bosc amb cruixent de carquinyolis espluguins.

Cultura popular, teatre, esports, exposicions, màgia, espectacles infantils, vermut-electrònic, i l’acte oficial de canvi de nom d’alguns dels carrers de l’Espluga pels dels presos i exiliats polítics catalans, completaran una Festa Major plena d’actes i activitats per tots els gustos i edats.

Tret de sortida a la Festa Major de l'Espluga

La Festa Major donarà el seu tret de sortida aquest dimecres 25 de juliol a les 12.00 hores amb el tradicional repic de campanes i disparada de salves anunciant la festa.