Castell de focs a l'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí recupera la majoria d'actes de la Festa Major

Enguany les cases del poble també estrenaran domassos amb l'escut municipal

L'Espluga de Francolí viurà una nova  Festa Major  entre els dies 28 de juliol i 2 d'agost. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Enric Mercadé, ha presentat el programa d'actes que compta amb més d'una trentena de propostes adaptades a la pandèmia.

Els espais principals de la festa seran l'aparcament del pavelló del Casal, la plaça de l'Església i la plaça Montserrat Canals. Segons Mercadé, «la programació s'ha treballat tenint en compte la perspectiva de gènere i seguint de prop l'evolució negativa de la pandèmia».

Els actes més destacats

El tret de sortida de la Festa Major serà, com és habitual, amb el  pregó. Tindrà lloc el dia 29 de juliol i anirà a càrreg de Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural.

Per la seva banda, el Club Atlètic Espluguí organitzarà la Cursa Atlètica. Es durà a terme en un format adaptat, amb sortides esglaonades.

La Cultura Popular també tindrà un paper destacat, amb la mostra estàtica dels balls del seguici popular. Tindrà lloc el divendres 30 de juliol i el diumenge 1 d'agost a la plaça Montserrat Canals.

En el programa també s'aposta per les activitats infantils i de caire familiar. Així, el Jardí dels Francolins acollirà l'Escola de Circ, el dissabte dia 31. L'endemà s'hi podrà trobar un circuit de psicomotricitat i mini construccions per a infants.

En aquesta edició també es recupera el castell de focs. Anirà a càrrec dels Diables de l'Espluga i es podrà veure des de l'entorn de l'edifici del castell.

Domassos oficials

En aquesta Festa Major les cases del poble també estrenaran  domassos amb l'escut municipal. La proposta ha estat dissenyada i redactada per Xavier Lozano i s'ha fet una tirada de 400 exemplars.

Tenen dos formats, el vertical i l'horitzontal. Es poden comprar a l'Oficina de Turisme, amb un preu de 20 i 25 euros, respectivament.

Les postres de la Festa Major

Per últim, les pastisseries de l'Espluga s'han unit, un any més, per elaborar les  postres  de la Festa Major. Enguany es tracta d'una mousse de doble sabor, de mora i nata, amb un toc de vainilla amb pa de pessic de xocolata. 

Es posaran a la venda unes 1.200 unitats i es podran adquirir a les pastisseries Cobo, Cabal, Farré Gamell i Ferrer els dies previs i durant la festa.