Assistents a un acte de la festa major de Vimbodí

Vimbodí i Poblet dona el tret de sortida a la Festa Major 2021

El programa s’ha plantejat amb l’objectiu de garantir els actes més tradicionals i, alhora, preservar la seguretat de la ciutadania

Vimbodí i Poblet torna a celebrar enguany la Festa Major, amb actes que es concentraran durant els dies 5, 6, 7 i 8 d’agost.

El programa s’ha plantejat amb l’objectiu de garantir els actes més tradicionals i, alhora, preservar la seguretat  de la ciutadania. En aquest sentit, inclou trobades pensades per a tots els públics, amb actes tradicionals, culturals i també totes aquelles cites que marquen els trets diferencials del municipi.

Enguany, la pregonera de la Festa Major de Vimbodí i Poblet és la vimbodinenca, empresària i emprenedora Maria de la Peña i Peña. L’acte de lectura del Pregó es durà a terme el dijous 5 d’agost, a les 19.30 h de la tarda.

Exposicions i actes

El patrimoni històric ancestral del poble també serà protagonista de les festes. Per una banda, els vimbodinencs i vimbodinenques podran gaudir de la inauguració de la col·lecció de peces extretes a l’excavació del jaciment del  Molí del Salt

D’altra banda, es durà a terme el taller Humans i pedres, que servirà per acostar als visitants a les principals fites de la tecnologia humana o la fabricació d’eines de pedra. A la sala polivalent del Centre Cívic també s’hi exposaran un recull de les peces extretes a l’excavació del jaciment del Molí del Salt. 

La tradició, sempre present

Els actes més tradicionals sempre es fan el seu espai en la Festa Major del municipi. D’aquesta manera, els ciutadans podran gaudir de les cites rituals com l’Ofici Solemne  de Festa Major (divendres 6 d’agost a les 12.00 h del migdia), del concert de sardanes a la plaça Major (diumenge 9 d’agost a les 12.00 h del migdia), de la missa dominical als Torrents (diumenge 8 d’agost a les 6.30 h de la tarda) i les havaneres a les Fonts del Gorg (diumenge 8 d’agost a les 22.30 h).

També destaca el concert amb la cantant  Ester Caralt (dijous 5 d’agost a les 22.30 h). I el teatre amb Jordi Ríos i Mónica Pérez i l’obra ‘1001 GAGS’ (divendres 6 d’agost a les 19.00 h) i el concert de Cultrum (divendres 6 d’agost a les 22.30 h).

També el concert de Festa Major amb l’Orquestra Metropol (dissabte 7 d’agost), les havaneres amb el grup Barcarola (diumenge 8 d’agost a les 22.30 h) i el castell de focs d’artifici.