Imatge dels Gegants de Sarral restaurats discover

La Festa de la Pubilla de Sarral evoluciona per fomentar la igualtat de gènere

El municipi també estrena les activitats d'estiu amb una gran pedalada solidària i la revetlla de Sant Joan

Sarral  comença l'estiu amb propostes per gaudir de les  activitats culturals, festives i esportives a l'aire lliure. Sota el nom de «Fem cultura amb la igualtat!» es celebrarà una setmana d'actes de foment de la igualtat de gènere, entre el 10 i el 18 de juliol.

Victòria Cañís, regidora de l'àrea, explica que, en concret, la festa dels Quintos i les Pubilles canvia. «Totes les tradicions evolucionen per modernitzar-se i ser coherents amb els valors dels nous temps. Per això, estem contents de la participació de les pubilles del 2020 i el 2021 per fer-ho possible»

Una vintena d'activitats orientades al gènere

Aquesta setmana per la igualtat inclou vermut musical, música amb la Txaranga Tocabemolls, balls de tarda i de nit i un curs d'iniciació a la defensa personal amb l'Associació FIDES. També un taller per reflexionar i identificar els estereotipus i els rols de gènere adreçat a la canalla per l'Associació Feminista de Blancafort.

Alhora, hi haurà un espectacle de màgia participatiu amb Melanie, cinema a la fresca, zumba, art vivencial, una xerrada sobre la sexualitat plena de Cinta Roldán, una cursa de la dona i una altra d'orientació.

També és de destacar «Memòria de les dones oblidades» de la companyia de dansa La Im.perfecta, sobre el llibre de Tecla Martorell.

L'espectacle, que es durà a terme el diumenge 11 de juliol a la tarda, ret homenatge a les  dones que van morir al convent-presó de les Oblates de Tarragona a causa de les dures condicions de vida com a represaliades per la dictadura franquista.