Capellans al Santuari de la Serra de Montblanc

Montblanc commemorarà del centenari de les Festes Culturals i Patriòtiques

Els actes tindran lloc aquest diumenge dia 13 de febrer

El 12 de febrer de l’any 1922, Montblanc va celebrar les Festes Culturals i Patriòtiques. Van ser presidides per Puig i Cadafalch, president de la Mancomunitat de Catalunya i el centre neuràlgic de la celebració fou el Santuari de la Serra. L’acte havia assistit l’orfeó montblanquí i la família Sabaté – Rendé cedir la torre-portal de Bové a la Mancomunitat.

100 anys després, aquest diumenge dia 13 de febrer  es commemora aquest fet amb l’organització d’un seguit d’actes. A les 10.30 h del matí s’inaugura una exposició temàtica a l’Arxiu Comarcal. A les 11.00 h del matí es descobrirà una placa commemorativa al carrer Major, 114.

Per la seva banda, a les 11.15 al  Museu Comarcal, hi haurà una mostra d’elements relacionats amb les festes de fa 100 anys. A les 11.45 h del matí des de la plaça Major sortida del consistori montblanquí al Santuari de la Serra. A les 12.00 h del migdia acte central al Santuari amb la benedicció de l'estendard de la  Coral Flor de Lis.

També hi haurà una glosa del centenari a càrrec de l'historiador Gabriel Serra, una intervenció d’Eduard Contijoch i una cloenda a càrrec de l’alcalde, Josep Andreu. Finalment, a les 13.00 h del migdia a la plaça Major hi haurà ballada de Sardanes amb la cobla Ciutat de Granollers. Amb aquest seguit d’actes, l’Ajuntament de Montblanc recordarà el simbolisme que suposà aquell acte per la Vila de Montblanc.