El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí acollirà, el 2 i 3 d'octubre, el Festival d'Educació per la Sostenibilitat. La segona edició del FES, que es va haver de posposar un mes a causa de les restriccions de la pandèmia de la Covid-19, serà el punt de trobada dels professionals de l'educació, les arts i la cultura que volen transformar el món i fer-lo més sostenible.
L'esdeveniment també pretén funcionar com un espai d'inspiració, de coneixença i de trobada de projectes i propostes relacionades amb l'educació cultural per a la sostenibilitat. En aquest sentit, el festival vol ser un lloc on la comunitat educativa pugui teixir aliances amb els professionals de les arts i la cultura en un any que la pandèmia ha marcat el ritme i ha modelat la vida de qualsevol.
Més d'una vintena d'actes
El programa compta amb una vintena de propostes i tindrà, com a tret de sortida, una conferència de Gabi Martínez en què presentarà el seu nou llibre 'Un cambio de verdad', el divendres 2 d'octubre a les 17.00 h. La primera jornada del FES també inclourà la presentació de la campanya 'El transport públic ens dona més', del llibre 'Esperança activa i de l'espectacle FiraTàrrega 'Rawscenographu'.
L'endemà dissabte, a partir de les 10.00 h, Arnau Queralt impartirà una xerrada sobre els objectius per al desenvolupament sostenible. Seguidament, Marta Esteve i Gemma Carbó presentaran els resultats de les jornades Mutare SOS. A partir de les 11.30 h serà el torn d'un dels moments més destacats del FES, ja que s'inauguraran els nous espais educatius: el laboratori de la sostenibilitat i l'hort i el jardí etnobotànic. Alhora, amb la inauguració dels espais, també es presentaran les noves propostes educatives del MVR per al curs 2020-2021, basades en l'eduació cultural i la sostenibilitat.
La tarda del dissabte s'iniciarà amb la presentació del projecte 'El crit de les conques', una iniciativa impulsada per la Fundació Cívica Innomnium i pel MVR. Paral·lelament, Lucía Vázquez impartirà una conferència sobre art educació i sostenibilitat i també es presentarà la iniciativa 'Apropa Cultura'. Acte seguit, a les 18.00 h, es presentarà el projecte 'Diez violetas' i 'Pel forat de l'altre món' i, mitja hora més tard, serà el torn de l'espectacle 'Money for free'.
El festival finalitzarà amb Leftovers i la presentació de la nova creació després de 3 dies de confinament dins del museu i amb el concert de Maria Rodés, a les 21.00 h.
El FES s'adapta a les restriccions
Per tal d'assistir al FES, cal gestionar una inscripció prèvia i de manera gratuïta per tal de garantir l'aforament limitat dels actes. Es pot fer a través de la pàgina web del MVR, i els assistents hauran d'accedir a les instal·lacions amb mascareta i gel hidroalcoholic. També, alguns actes es podran seguir en línia a través del canal de Youtube del museu.