Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural

El Museu de la Vida Rural celebrarà el Festival d'Educació per la Sostenibilitat adaptat a la pandèmia

La segona edició s'ha hagut de posposar un mes a causa de l'evolució negativa de la Covid-19

Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural
Gemma Carbó en la roda de premsa de la presentació del FES | Albert Oliva

El Museu de la Vida Rural  de l'Espluga de Francolí acollirà, el 2 i 3 d'octubre, el Festival d'Educació per la Sostenibilitat. La segona edició del FES, que es va haver de posposar un mes a causa de les restriccions de la pandèmia de la Covid-19, serà el punt de trobada dels professionals de l'educació, les arts i la cultura que volen transformar el món i fer-lo més sostenible.

L'esdeveniment també pretén funcionar com un espai d'inspiració, de coneixença i de trobada  de projectes i propostes relacionades amb l'educació cultural  per a la sostenibilitat.  En aquest sentit, el festival vol ser un lloc on la comunitat educativa pugui teixir aliances amb els professionals de les arts i la cultura en un any que la pandèmia ha marcat el ritme i ha modelat la vida de qualsevol.

Més d'una vintena d'actes

El programa compta amb una vintena de propostes i tindrà, com a tret de sortida, una conferència de Gabi Martínez  en què presentarà el seu nou llibre 'Un cambio de verdad', el divendres 2 d'octubre a les 17.00 h. La primera jornada del FES  també inclourà la presentació de la campanya 'El transport públic ens dona més', del llibre 'Esperança activa i de l'espectacle FiraTàrrega 'Rawscenographu'.

L'endemà dissabte, a partir de les 10.00 h, Arnau Queralt impartirà una xerrada sobre els objectius per al desenvolupament sostenible. Seguidament, Marta Esteve i Gemma Carbó presentaran els resultats de les jornades Mutare SOS. A partir de les 11.30 h serà el torn d'un dels moments més destacats del FES, ja que s'inauguraran els nous espais educatius: el laboratori de la sostenibilitat i l'hort i el  jardí etnobotànic. Alhora, amb la inauguració dels espais, també es presentaran les noves propostes educatives  del MVR per al curs 2020-2021, basades en l'eduació cultural i la sostenibilitat.

La tarda del dissabte s'iniciarà amb la presentació del projecte 'El crit de les conques', una iniciativa impulsada per la Fundació Cívica Innomnium i pel MVR. Paral·lelament, Lucía Vázquez impartirà una conferència sobre art educació i sostenibilitat i també es presentarà la iniciativa 'Apropa Cultura'. Acte seguit, a les 18.00 h, es presentarà el projecte 'Diez violetas' i 'Pel forat de l'altre món' i, mitja hora més tard, serà el torn de l'espectacle 'Money for free'

El festival finalitzarà amb Leftovers i la presentació de la nova creació després de 3 dies de confinament dins del museu i amb el concert de Maria Rodés, a les 21.00 h.

El FES s'adapta a les restriccions

Per tal d'assistir al FES, cal gestionar una inscripció prèvia i de manera gratuïta per tal de garantir l'aforament limitat dels actes. Es pot fer a través de la pàgina web del MVR, i els assistents hauran d'accedir a les instal·lacions amb mascareta i gel hidroalcoholic. També, alguns actes es podran seguir en línia a través del canal de Youtube del museu.