Imatge del festival Rusc de 2020

Poetes de tot el territori català es tornaran a citar al festival de poesia del Museu de la Vida Rural

L'edició d'enguany començarà aquest divendres 16 de juliol

El Rusc, el Festival de Poesia de l'Espluga de Francolí organitzat pel Museu de la Vida Rural i Edicions Poncianes, arriba a la seva novena edició. Ho fa amb un parell de recitals, la presentació d'un llibre, el Rusquet i la dansa contemporània de Laia Santanach.

El festival s'iniciarà el pròxim divendres 16 de juliol i s'allargarà fins al 5 d'agost. El dijous 29 de juliol al vespre, el museu de la Fundació Carulla acollirà l'acte principal amb cinc poetes vinguts de tot Catalunya, a més de l'actuació musical d'Anna Andreu. 

L'edició d'enguany començarà aquest divendres 16 de juliol amb la presentació del llibre Poemes saturnians de  Paul Verlaine, editat per Edicions Poncianes. 

En el marc de la Festa Major  de l'Espluga de Francolí el Museu serà l'epicentre de la poesia. Ho farà amb un recital, el dijous 29 de juliol a les 20.00 h, que anirà a càrrec de cinc poetes.

L'actuació musical d'Anna Andreu posarà el colofó a la jornada. Després de diversos discos co-liderant el projecte Cálido Home.

Segon recital

El 5 d'agost a les 20.00 h arribarà el segon recital que tancarà el Rusc 2021. Amb el títol El fibló, cinc dones poetes presentaran els seus versos. El cartell el conformen l'actriu i escriptora Juana Dolores, Maria Sevilla, i la poeta i rapsoda Dolors Miquel.

També hi seran la flamant guanyadora del Premi Mercè Rodoreda, Anna Gas, i la cantautora Ivette Nadal, que presentarà L'àngel i la infermesa del pensament. 

El Rusquet i Circuit Nòmada, les propostes escèniques 

A més a més, com cada any, el festival de poesia es complementa amb altres propostes escèniques. El divendres 30 de juliol a les 19.30 h, el Circuit Nòmada  de FiraTàrrega farà parada a l'Espluga amb la peça de dansa contemporània Àer de Laia Santanach.

L'endemà, el dissabte 31 de juliol, serà el torn pels més petits amb el  Rusquet. Botànica oculta de Forani Teatre és un espectacle familiar inspirat en l'obra de Joan Perucho.

Tot i tenir un accés gratuït, caldrà obtenir una entrada per a tots els espectacles per garantir l'aforament controlat. La inscripció a qualsevol dels actes programats es pot fer en línia o trucant al telèfon 977 87 05 76.