Parades a la plaça de Sarral

Sarral recupera la Fira Agrícola i Industrial, amb rècord d'expositors

Els actes es concentren, enguany, el dia 8 de desembre, de les 9.00 h del matí i fins a les 15.00 h de la tarda

El 8 de desembre torna la tradicional Fira Agrícola i Industrial  de Sarral. La celebració, sempre a les portes de Nadal, es concentra enguany de les 9.00 h del matí i fins a les 15.00 h de la tarda.

L'alcaldessa, Victòria Cañís, explica que «després de l'aturada obligada per la pandèmia de l'any passat, la fira es reprèn amb moltes ganes». De fet, s'hi han inscrit mig centenar d'expositors, més que el 2019. La fira és una de les cites anuals més importants per a Sarral. Ajuda a més a visibilitzar la tasca i la vitalitat de les entitats sarralenques, també presents».

El certamen l'inaugurarà la corporació municipal i la presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà,  Carme Pallàs, a les 9.30 h del matí, amb signatura del llibre d'honor a la sala de plens municipal. Seguidament, es sortirà en cercavila de grallers, capgrossos i gegants cap el passeig del VIII Centenari. Allí es tallarà la cinta d'inauguració del recinte firal. En acabar, es repartirà l'esmorzar del firaire.

A més del passeig, les parades d'artesans  del tèxtil, la pell i les joies, i les de les entitats estaran situades a la plaça de la Societat, i els carrers Major, Targa i 1 d'Octubre.

Diverses activitats i escenaris pel poble

A les 11.30 h a la plaça de la Societat tindrà lloc el Concert de Nadales  per l'alumnat de l'Aula de Música Al Ritme. A la plaça del Padreny, i durant tot el matí, s'hi celebrarà una trobada de motos clàssiques. A la de l'església, s'hi celebrarà una missa solemne a les 11.30 h.

Les Guies Voluntàries de Sarral faran una visita guiada al timpà romànic i a cal Carbonet, a les 10.3 h, 11.30 h i a les 12.30 h.

La plaça del Mercat és un altre dels punts de trobada de la Fira. S'hi podran tastar els nous vins i els més clàssics dels quatre cellers del municipi, al llarg del matí. La copa i tiquet tindrà un preu de  5 euros. Hi haurà música a càrrec del Homs Da's.

Pels afeccionats del sector i els col·leccionistes, a banda, la Cooperativa de Sarral  organitza al seu recinte un matí d'intercanvi de xapes de cava i jocs infantils. També es podran fer visites i degustacions a aquest celler històric, un dels més importants de la DO Conca de Barberà.

A més, l'artista local Núria Rion obrirà el seu estudi amb motiu de la fira, situat a l'antic estanc del carrer Major. Aquells que hi entrin amb ganes de fer, a banda de mirar, podran emportar-se una petita obra feta per ells mateixos. La Sala Àgata, situada a l'avinguda Anguera, 1, programa un espectacle de circ en família, entre les 11.00 h i les 13.00 h, a un preu de 3 euros.

La fira tancarà portes a les 15.00 h de la tarda. A les 18.30 h de la tarda, al Casal de la Gent Gran, es programarà una sessió de pel·lícules antigues de les festes nadalenques dels anys 70 i la fira del 1986, amb imatges inèdites de Moisès Magre.