Enric Mercadé en la roda de premsa

La 456a Fira de Sant Vicenç de l'Espluga tindrà com a foc convidat la Festa de la Fil·loxera

L'esdeveniment tindrà lloc del 20 al 23 de gener de 2022

L'Espluga de Francolí ha presentat el cartell de la 456a Fira de Sant Vicenç  - El foc el nostre origen 2022. Tindrà lloc del 20 al 23 de gener. També s'ha anunciat el foc convidat d'aquesta edició, que seran els elements de cultura popular  de foc de la Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d'Anoia.

L'esdeveniment firal compta des del 2020 amb un nou relat  cultural, turístic i comercial. Està basat en el món del foc que dota de contingut i singularitza la quatricentenària mostra espluguina.

Una proposta que preserva el sentit comercial de compra, venda i mostra de productes. També compta amb la incorporació de  noves tendències  sectorials, en una data assenyalada al calendari de la comarca.

En l'àmbit comercial  es vol potenciar la presència de productes relacionats amb l'artesania i els oficis, l'alimentació de qualitat, productes del camp, de l'entorn natural, i noves tendències sostenibles.

També s'incorpora al recinte firal una mostra de noves tendències en diferents sectors. Les empreses espluguines també tindran el seu espai en el recinte firal i el comerç local obrirà les seves portes en el seu horari habitual.

El Foc convidat, la festa de la Fil·loxera

Una de les expressions populars més destacades al voltant del món del foc es troba en les festes i elements de la cultura popular del país.

Amb la voluntat de donar visibilitat a la cultura popular i als territoris dels Països Catalans, l'Ajuntament de l'Espluga convida cada any a la Fira a un element de foc de la cultura popular o festa relacionada amb el foc, amb trajectòria i presència al país.

En aquesta edició serà la Festa de la Fil·loxera de  Sant Sadurní d'Anoia, amb els seus elements de cultura popular de foc. Un vincle entre territoris que es potencia amb la participació institucional i l'acollida del foc convidat per part dels Diables de l'Espluga, representativa del món del foc en l'àmbit de la cultura popular al municipi.

El cartell 

El cartell és obra de l'il·lustrador de la comarca, Xavier Iborra  de Crea2. Una obra inspirada en l'essència de l'esdeveniment firal i en el que hi apareix l'element de foc com a punt singular en la transformació de materials, aliments i que es veu reforçat amb la presència de la cultura popular.