Persones tallant una cinta en una fira

La Fira de Sarral recupera la seva estructura habitual d'abans de la pandèmia

L'esdeveniment té més de cinc segles d’història

Com cada 8 de desembre,  Sarral viu la Fira de la Immaculada  o Fira Agrícola, Industrial i 11a Mostra d’Artesania, vins i caves, ja sense restriccions. Amb un programa que compta amb actes abans i més enllà del mateix dia 8, la fira ha comptat amb un variat programa social, comercial i cultural. 

Des de primera hora del matí, amb un cel amenaçant, els visitants i participants de la Fira de Sarral han gaudit del típic i esperat esmorzar del firaire. Gairebé, a la mateixa hora, el Sr. Carmel Mèdol, secretari d'alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural del Govern de Catalunya, acompanyat de les autoritats locals, comarcals i provincials inaugurava el recinte. 

Al llarg del matí s'han anat desgranant  activitats per tot el centre històric de Sarral: a la plaça del Padreny l’11a Mostra d’Artesania, a la plaça del Mercat la mostra de vins i caves locals, al pg. del VIII Centenari el repartiment de més de  2000 entrepans del firaire, a la plaça de l’Església i carrer dels Jueus visites de les guies voluntàries de Sarral, entre moltes altres activitats concentrades en unes sis hores. 

La Cooperativa Vinícola de Sarral ha acollit una trobada d’intercanvi de plaques de cava i, a la seva plaça de dalt, l’espectacle Mako perquè sí del grup Picarols. Dins de l’àmbit cultural, amb un alt èxit de públic, l’exposició dedicada als 100 anys del Futbol Club Sarralenc. Finalment, la missa i la cercavila dels gegants i capgrossos de la Vila han afegit el toc tradicional a la matinal de la Fira de Sarral. 

Ja a la tarda, la Sala Recreativa Municipal ha acollit l’estrena mundial de la producció sarralenca Para Bellum  de Jaume Sanahuja i rodada en diverses localitzacions de Sarral i comarca. L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, ha valorat positivament el desenvolupament de la fira, tot i lamentar l’aparició de la pluja, necessària a Sarral i comarca, en una jornada com la d’avui.