Panoràmica de Vilanova de Prades

Vilanova de Prades acollirà la segona fira de la tòfona més important de Catalunya

Serà els dies 21 i 22 de gener de 2023

Arriba una nova edició de la Fira de la Tòfona a  Vilanova de Prades. En aquest sentit, l'Ajuntament organitza pels propers dies 21 i 22 de gener la sisena edició de la mostra. Aquesta és la segona fira més important de Catalunya en relació a la tòfona.

La  tòfona es convertirà en protagonista d’aquest cap de setmana, en tots els àmbits que li puguin afectar: recerca, recollida, cuina, gestió. I tot això en un entorn privilegiat, a 900 metres d’alçada en un municipi que és l’entrada a les muntanyes de Prades.

Hi haurà una trentena d’expositors, la major part d’ells relacionats amb la tòfona o d’altres productes de proximitat. Però també es podran degustar esmorzars trufats, mercat de productes relacionats amb la tòfona i Km 0, showccking sobre la cuina de la tòfona, amenitzats per xefs experimentats (un amb una estrella Michelin), jornades tècniques, concursos de gossos tofonaires, entre d’altres.

Els principals actes previstos són, per al 21 i 22 de gener, l'esmorzar trufat a les 9.00 h del matí. Pel que fa al dia 21, també hi haurà, a les 11.00 h, un Sohwcooking sobre la cuina de la tòfona amb el xef Rafael Múria (estrella Michelin). A les 12.30 h, un Sohwcooking sobre la cuina de la tòfona amb el xef Albert Capdevila i a les 14.00 h, un dinar trufat.

Pel que fa al dia 22, a les 10.30 h hi ha prevista una  jornada tècnica  sobre gestió del conreu de la tòfona negra, a càrrec de Daniel Oliach i a les 12.00 h el concurs de gossos tofonaires. La fira de la tòfona és una experiència única, que només es produeix una vegada a l’any i en un entorn privilegiat.