Queda inaugurat el Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc

Durant la inauguració s'ha dut a terme la presentació del llibre 'Germans Castells, art i figures per al pessebre' editat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

El Museu del Pessebre de Catalunya a Montblanc ja és una realitat, la inauguració de les instal·lacions s'ha dut a terme avui, dissabte 15 de desembre, a les 13.00 hores sota l'atenta mirada dels nombrosos assistents que no s'han volgut perdre l'ocasió. La inauguració s'ha dut a terme en el marc de les Festes de Santa Llúcia,  quan segons la tradició es comencen a muntar els pessebres, però les portes del museu es van obrir al mes de setembre, el dia 29, durant el festival de Terrània.

 

L'acte inaugural, seguit d'una visita a les instal·lacions i la presentació del llibre 'Germans Castells, art i figures per al pessebre' ha comptat amb  l'assistència de l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu; la consellera de Cultura, Laura Borràs; la Diputació de Tarragona; el director del Museu del Pessebre de Catalunya, Ismael Porta, i el president de la Federació Catalana de Pessebristes, Albert Català.

Durant la visita, els assistents han pogut gaudir dels diversos diorames del museu, envoltats per un ambient vegetal i en penombra, que ajuda a complementar i ressaltar les diferents composicions exposades. Aquest és el primer museu de Catalunya dedicat, exclusivament, a la tradició del pessebre.

Josep Andreu tampoc s'ha volgut perdre aquesta gran ocasió
Josep Andreu tampoc s'ha volgut perdre aquesta gran ocasió | B.H.

 

El llibre dels germans Castells

L'acte ha acabat a l'última planta del Museu del Pessebre de Catalunya, on s'ha celebrat la presentació de 'Germans Castells, art i figures per al pessebre' editat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que ha comptat amb la intervenció dels autors del llibre Ramon Albornà i Rovira i Ismael Porta i Balanyà i dels germans Joan i Martí Castells i Badia.

L'acte ha acabat a l'última planta del Museu del Pessebre de Catalunya, on s'ha celebrat la presentació de 'Germans Castells, art i figures per al pessebre'
L'acte ha acabat a l'última planta del Museu del Pessebre de Catalunya, on s'ha celebrat la presentació de 'Germans Castells, art i figures per al pessebre' | B.H.

 

Imatge d'un dels diorames exposats al Museu del Pessebre de Catalunya
Imatge d'un dels diorames exposats al Museu del Pessebre de Catalunya | B.H.