Imatge de la remodelada piscina municipal de l'Espluga de Francolí

Arriba l'estiu a l'Espluga de Francolí: inauguren la remodelada piscina municipal

L'Ajuntament ha finançat íntegrament les obres, que han suposat una inversió de gairebé 300.000 euros

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha inaugurat aquest dijous a la tarda la remodelació de la piscina municipal i el seu entorn, coincidint amb l'estrena de la temporada d'estiu. L'acte ha anat a càrrec de l'alcalde del municipi, Josep M. Vidal, i la regidora d'Esports, Aida Morgades. Tot i la inauguració, les obres no estan finalitzades totalment per un retard en l'entrega dels materials.

En aquest sentit, la piscina s'ha pogut posar en servei, tot i que encara s'ha d'executar una part del paviment, que no afecta el funcionament normal de l'equipament. La zona que encara està en obres s'ha delimitat per seguretat i està previst que els treballs s'enllesteixin els pròxims dies.

Una inversió de gairebé 300.000 euros

L'alcalde ha destacat que «el cost total de les obres ha estat finançat íntegrament per l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí i és un dels principals projectes del mandat». Les obres, que s'han allargat durant tres mesos, han suposat una inversió total de prop de 300.000 euros. Per la seva banda, la regidora d'Esports ha assenyalat que «aquesta remodelació era molt necessària per complir amb la normativa».

Els treballs han permès canviar el vas d'ús recreatiu i esportiu amb la instal·lació d'una nova làmina armada i s'ha transformat en desbordant. La reforma també ha inclòs l'arranjament de la sala de màquines i s'ha pavimentat de nou la zona d'accés al voltant de la piscina municipal. A més a més, s'han instal·lat dutxes d'acer inoxidable en la zona de la platja del vas recreatiu.

Les actuacions també han resolt els problemes d'impermeabilització que tenia la piscina municipal a causa del deteriorament, alhora que s'ha adequat la instal·lació a la normativa tècnica vigent. Per altra banda, amb aquesta actuació s'ha dotat l'equipament de les condicions adients per tal de garantir la seguretat dels usuaris i la durabilitat de les instal·lacions.

Jornada de portes obertes

Per celebrar la remodelació de piscina municipal de l'Espluga de Francolí, aquest dijous s'ha organitzat una jornada de portes obertes per tal que la ciutadania veiés l'estat de les noves instal·lacions i remullar-se gratuïtament. La temporada d'estiu de la piscina s'allargarà fins a l'11 de setembre i enguany es recupera l'aforament del 100% i sense restriccions.

Cada estiu, l'equipament registra gairebé uns 10.000 accessos. Aquesta temporada es mantenen els preus de la temporada passada, amb entrada gratuïta per als menors de 5 anys, preus reduïts per a les persones majors de 65 anys o amb discapacitat i tarifes especials per a grups.