La muralla de Montblanc

Una obra molt esperada: S’inicia la construcció d’una nova rotonda a Montblanc

L’objectiu és millorar la seguretat viària per a vianants i també per a vehicles

L'Ajuntament de Montblanc ha impulsat la creació d’una nova rotonda entre el carrer Batlle Dionís Mestre i la muralla de Santa Tecla. Es tracta d'una actuació estratègica inclosa en el Pla Local de Seguretat Viària 2022-2025, amb l’objectiu de millorar la seguretat viària sobretot per a vianants, però també per a vehicles.

La proposta inclosa en el Pla, realitzat des del Servei Català de Trànsit, contempla la creació d’una cruïlla més segura pels vehicles alhora que evitarà el pas de vianants per la zona central. Aquesta nova infraestructura implicarà la reubicació de les places d’aparcament reservades per la farmàcia, per facilitar l’espai necessari pel gir de l’autobús, quedant desplaçades uns metres però al mateix carrer Batlle Dionís Mestre.

L’inici dels treballs de senyalització vertical i horitzontal ha tingut lloc aquesta setmana. És per això que els agents de la Policia Local gestionaran la regulació del trànsit i fent talls de circulació quan sigui necessari per garantir la seguretat dels treballadors. Per això, des de la Policia es demana col·laboració i respecte a les ordres dels agents, agraint la paciència i demanant disculpes per les  afectacions.

Des de la Policia local i la  Regidoria de Mobilitat  es considera que aquesta acció permetrà «reduir atropellaments, millorar la visibilitat de l’encreuament i evitar infraccions greus que es produeixen per part dels conductors i vianants, com realitzar canvis de sentit trepitjant línia continua posant en risc la circulació de la resta de vehicles, i el pas de vianants per zones no habilitades», apuntava la cap de la Policia Local de Montblanc, Raquel López.