Parc fluvial de l'Espluga malmès per la riuada

L’Espluga de Francolí inicia els treballs de restitució del parc fluvial

La zona va quedar greument malmesa per la riuada de l’octubre de 2019

L’Espluga de Francolí continua avançant en els treballs de restitució  dels elements i espais malmesos per la riuada de l’octubre de 2019. En aquest sentit, fa dies que han començat les obres de millora de l’entorn del parc fluvial.

En concret, es repararà l’antiga zona del parc infantil, altament malmesa per la catàstrofe natural de fa tres anys. Es recondicionarà, però, en un format diferent.

Un format «diferent»

En la nova concepció de l’espai, s’inclouran taules  per menjar, serveis i diferents zones amb vegetació. Ara bé, no hi haurà elements d’esbarjo per als infants ni atraccions. Aquests recursos es desplaçaran uns metres, en una zona més estable, per evitar la seva desaparició en cas d’una nova riuada.

Al voltant de la zona també s’hi està col·locant una tanca de fusta, que encerclarà la llera del riu. També s’arranjarà el camí que hi ha a tocar de l’espai fluvial i s’hi col·locaran unes escales per obrir una nova sortida del parc en cas d’inundació  o riuada.

Una inversió de 250.000 euros

L’obra compta amb una inversió de 250.000 euros i el termini d’execució dels treballs es preveu d’uns tres mesos. L’inici de les obres ha estat possible gràcies a l’arribada dels ajuts de la Generalitat de Catalunya i també de l’Estat.

Plànol del parc fluvial de l'Espluga
Imatge del projecte | Ajuntament de l'Espluga de Francolí

Montblanc recupera el Pont Vell

Pel que fa a Montblanc, també s’ha fet un pas endavant en la recuperació d’elements malmesos a causa de la riuada. En el darrer ple municipal s'ha aprovat el projecte definitiu per a la  rehabilitació i adequació dels entorns del  Pont Vell.

En aquest sentit, l’Ajuntament està aprovant diferents projectes per rehabilitar els desperfectes dels aiguats de 2019 com els carrers malmesos, el Pont Vell, el molí del Pas o el pont de la font del Bolovi.

Atès que el projecte dels entorns del Pont Vell té un cost superior al 10% del pressupost municipal  que ascendeix a 1,2 milions d’euros, s’ha hagut d’aprovar per ple, a diferència de la resta de projectes aprovats per junta de govern.