Una persona caminant pels voltants del Monestir de Poblet.

La caminada popular pel Paratge Natural de Poblet obre inscripcions

El dia 19 d'octubre tindrà lloc la Caminada Popular pel Paratge Natural de Poblet i GR®175, tot fent l'itinerari de La Ruta del Cister a peu, amb tast d'oli de tòfona

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp organitza juntament amb el servei de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà una caminada popular pel Paratge Natural de Poblet i GR®175, tast d'oli de tòfona. La cita és el dissabte 19 d'octubre i té l'objectiu de donar a conèixer a la ciutadania les potencialitats dels espais naturals.

  

La sortida serà a les 8.00 hores des del monestir de Poblet (davant de l'agrobotiga Fet a la Conca).  El recorregut consta d'uns 11 Km de dificultat moderada i amb un desnivell acumulat de 277m. Se seguirà el traçat del GR®175, l'itinerari de La Ruta del Cister a peu fins a l'ermita de Santíssima Trinitat, on es deixarà el GR®175 per continuar en direcció a l'Espluga de Francolí fins al punt de sortida.

En arribar al monestir de Poblet, hi haurà un tast d'oli de tòfona a la botiga de Fet a la Conca. La producció de tòfona a les muntanyes de Prades constitueix un producte alimentari de primer ordre pel que fa a les seves característiques gustatives  i ofereix una possibilitat de coneixement de seu entorn de producció totalment sostenible.

  

L’activitat és gratuïta però requereix inscripció prèvia

Hi pot participar tothom que estigui acostumat a caminar, els menors han d'anar acompanyats d'un adult, cal portar aigua (es recomana un litre i mig per persona), esmorzar, calçat i roba adequada.

  

Aquesta activitat és gratuïta, inclou assegurança d'accidents i compta amb dos guies professionals.  Per participar-hi cal formalitzar la inscripció des del portal web www.concaturisme.cat. Les inscripcions es tancaran quan s'arribin als 50 participants o abans de les 13.00 hores del dia anterior de la sortida.

  

Aquesta caminada és una acció de promoció dels espais naturals sota el paraigua del projecte de cooperació Leader Natura i finançat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural.