pessebre-vivent-espluga

El pessebre vivent de l'Espluga de Francolí obre inscripcions pel muntatge i les representacions

En aquesta ocasió, es preveuen canvis importants que busquen sorprendre els milers de persones que cada 2 anys s'endinsen en la representació

A mig any de les properes representacions, el pessebre vivent de l'Espluga de Francolí obre inscripcions per formar els grups de treball del muntatge i preparatius de l'esdeveniment. També pels i les figurants que a finals de desembre donaran vida als personatges estàtics de la història del Nadal.  Fins al 28 de juny hi ha temps per apuntar-se al web del pessebre vivent, a través del formulari d'inscripció.

L'acord d'obrir inscripcions es va prendre a l'assemblea general ordinària de l'Associació del Pessebre Vivent de l'Espluga del passat 1 de juny, en què els socis i sòcies van aprovar la constitució de 7 comissions de treball que s'activaran a partir del juliol  per fer realitat tot el recorregut i la logística de les representacions al nucli medieval de l'Espluga.

En concret, es crearan equips de muntatge i mà d'obra, d'atrezzo i fusteria, de vestuari i costura, de mobilitat i accessos, de gestió i cura dels animals, d'organització del ressopó del final del recorregut i d'administració.

Noves escenes i escenaris

La intenció de l'organització és estrenar noves localitzacions en el recorregut del pessebre vivent i canviar algunes escenes, com s'ha fet sempre en les últimes edicions per cridar l'atenció dels visitants. En aquesta ocasió,  es preveuen canvis importants que busquen sorprendre els milers de persones que cada 2 anys s'endinsen al pessebre vivent de l'Espluga.

De moment, les persones que vulguin fer de figurant a alguna de les escenes ja poden reservar el seu lloc.  Durant l'estiu es farà la distribució de tots els participants per configurar els diferents quadres escènics. El de l'Espluga és l'únic pessebre vivent estàtic de les comarques de Tarragona. Enguany celebrarà 10 anys de la primera representació als carrers i cases del centre històric del municipi, després que en l'última edició del 2017 es commemoressin els 50 anys de la primera representació a les Coves de l'Espluga.