Obres d'Endesa a l'Espluga de Francolí

Finalitzen els treballs que evitaran els talls de subministrament elèctric a l'Espluga de Francolí

L'actuació ha comportat una inversió de 210.000 euros

S'han invertit  210.000 euros per construir un nou tram de línia subterrània de mitjana tensió a 25 kV a l'Espluga de Francolí amb l'objectiu de tancar una anella elèctrica. D'aquesta manera, l'actuació ha suposat una millora de la qualitat i la continuïtat del subministrament a més de  5.000 clients d'aquest municipi de la Conca de Barberà.

Així, Endesa  ha estès un nou tram de 420 metres de cablejat per tal d'enllaçar dos centres de transformació que fins ara estaven aïllats, de manera que s'ha creat el que s'anomena tècnicament una anella elèctrica. Això possibilita que, en cas d'incidència o d'indisposició d'una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una  via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients). La mesura repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament.

Els treballs, que s'han dut a terme al carrer Dr. Joan Ferré, a la carretera de Montblanc, al passeig Canyelles i al carrer de Sant Vicenç de Paül, suposen un pas més per dotar la xarxa de la Conca de Barberà dels darrers avenços tecnològics no només amb l'objectiu de millorar les infraestructures elèctriques, sinó donar una resposta adequada a les especificitats dels municipis i a les necessitats del seu mercat.