consell comarcal de la conca de barberà

La Conca de Barberà aprova el nou pressupost del Consell Comarcal per aquest 2021

El pressupost total per aquest 2021 serà de 14.200.000 euros

El Ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha aprovat, per unanimitat, un pressupost d'ingressos i despeses per a l'any 2021. La xifra estipulada per l'any 2021 augmenta un 6% respecte al pressupost de l'any 2020 i se situa poc més per sobre de 14.200.000 euros. Del total, l'Organisme Autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà gestionarà un pressupost de gairebé d'un milió d'euros, mentre la resta correspon a l'ens comarcal. 


 

En el ple, a més dels pressupostos, també s'ha aprovat el Pla d'actuació de l'ens. En aquest s'han definit tots els projectes i activitats que es preveu executar i en destaquen, sobretot, les actuacions de reforç als programes d'assistència i de suport als ajuntaments de la comarca i l'increment dels ajuts socials i educatius. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Les futures inversions del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà distribueix el pressupost per àrees de treball. El 2021, la gestió dels residus municipals (recollida i tractaments) i sanejament  (gestió de les depuradores), s'endurà un 63,6% del total, mentre l'Àrea d'Ensenyament (sobretot per la gestió del transport i dels menjadors escolars) un 10% dels recursos econòmics i l'Àrea de Benestar Social i Igualtat gastarà un 8,4%. Un 10% del pressupost es dedicarà a recursos que utilitzen les àrees de treball en el seu dia a dia.

En aquest sentit, les inversions més importants que es faran són relacionades amb el tractament dels residus municipals. Més de 4 milions d'euros es destinaran al Centre Comarcal de Tractament de Residus per a la construcció d'una planta de tractament de la fracció de rebuig i l'ampliació de la planta de compostatge per poder atendre l'augment de matèria orgànica que s'està produint a causa de la implantació del nou sistema de recollida de les escombraries. Aquest projecte serà finançat íntegrament per l'Agència de Residus de Catalunya. També es destinaran 59.000 € per millorar les deixalleries que hi ha als pobles de la comarca.

S'invertiran 130.000 euros a dotar Concactiva  amb noves aules de formació i més despatxos per als viveristes, a més de millorar la seva eficiència energètica. La posada en marxa de la segona fase de la xarxa comarcal de telecomunicacions rebrà una partida de 30.000 euros. El projecte preveu enllaçar els ajuntaments i el Consell comarcal mitjançant fibra òptica o radioenllaços per reduir les despeses de comunicacions i compartir aplicacions i serveis.

Al capítol d'inversions també hi ha un espai per dotar amb més i millor material les persones que tenen problemes de mobilitat, actualitzar i millorar la senyalització de les rutes turístiques o ampliar i millorar els equipaments  i serveis de teletreball tant per part dels treballadors del Consell Comarcal.

Tot i no aparèixer al capítol d'inversions, el Consell Comarcal està preparant per a aquest 2021 el projecte d’abastament d’aigua per a la comarca, la primera fase del qual tindrà un cost de 4.680.000 euros.