gegants-pira

Tot a punt per a la Jornada Antifeixista de la Conca de Barberà a Pira

La jornada antifeixista comarcal, que tindrà lloc el 23 de març, és organitzada pel col·lectiu Antifeixistes Conca i té com a acte central un dinar popular

La Jornada Antifeixisa de la Conca de Barbera començarà amb una exposició de material personal de campanya i documents de l'època (bàndol republicà). Seguirà amb un vermut popular entre les 11.00 h i les 14.00 h  del migdia. Seguidament, a la plaça 1 d'Octubre de Pira, començarà el dinar amb una botifarrada popular. La jornada serà animada pel ball de Gegants de Pira i la música del Soundsystem del Dj. Skokiaan

Relats antifeixistes de la Conca

Com ja han anunciat a les seves xarxes socials i mitjançant pancartes, Antifeixistes Conca fa una crida a la gent implicada, en el sentit positiu que sigui, en el present i futur de la Conca de Barberà a participar en la iniciativa Relats antifeixistes de la Conca. El recull d'escrits que hagi enviat la gent serà publicat per Sant Jordi. 

La iniciativa Relats antifeixistes de la Conca vol mostrar el potencial antifeixista i revolucionari de la cultura com a força de xoc i antídot contra la ignorància i la intolerància que el feixisme vol estendre a tot arreu fins que la població ho normalitzem sense possibilitats d'aturar-ho. 

La iniciativa Relats Antifeixistes de la Conca vol ser un projecte literari participatiu en que les i els antifeixistes de la Conca expressin a través d'un escrit, de 3 pàgines com a màxim, les seves opinions, reflexions, vivències, denúncies, crítiques, propostes, etc... relacionades amb l'antifeixisme, l'antiracisme, l'anticapitalisme, el feminisme, la lluita LGTBI o qualsevol lluita per la llibertat de les persones i col·lectius d'arreu. 

L'escrit per participar als Relats antifeixistes de la Conca pot ser un assaig en base a un fet real, una reflexió, una història que utilitzi la ficció literària per tal de reflexionar sobre la realitat present. La data límit per participar a la iniciativa col·lectiva Relats Antifeixistes de la Conca és el diumenge 31 de març i per participar-hi cal enviar l'escrit a antifeixistesconca@gmail.com en base a les normes descrites als cartells de difusió.