Persones escoltant un guia turístic

Gràn èxit: impulsen una jornada de redescoberta de la Ruta del Cister

Hi van participar més seixanta persones, oficines de turisme de tot Catalunya i el sector turístic de les comarques tarragonines

El passat dimecres dia 16 de març, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural  amb la col·laboració de l'Oficina de la Ruta del Cister, els Consells Comarcals de la Conca de Barberà, l'Alt Camp i l'Urgell, els monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona, amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, van organitzar una jornada de redescoberta de la  Ruta del Cister.

Hi van participar més seixanta persones, oficines de turisme de tot Catalunya i el sector turístic de les comarques de la Conca de Barberà, l'Alt Camp i l'Urgell.
Aquesta volia donar a conèixer què és La Ruta del Cister i el seu territori, així com les  novetats, les activitats i els serveis que s'ofereixen en els tres monestirs que en formen part (Santes Creus, Poblet i Vallbona).

La jornada va començar a les 10.00 del matí al Reial Monestir de Vallbona  on els va rebre la Mare Abadessa i al llarg del matí es van fer diverses xerrades de presentació de les novetats, una visita guiada virtual del Monestir de Santes Creus, una visita guiada comentada al mateix Monestir amb el nou espai expositiu sobre el monaquisme femení i el gran tresor del monestir, la farmàcia, i un tast guiat per un tram de l'itinerari de La Ruta del Cister GR 175. 

Ja a la tarda al  Reial Monestir de Poblet van poder visitar el nou Centre de Visitants, el Reial Monestir de Poblet i l'ampliació i nou recorregut expositiu del Museu de Poblet. Aquesta darrera visita va comptar amb el pare Abad de Poblet i la Sílvia Iturria, consellera de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.