Imatge de la revifalla a l'incendi de la Conca de Barberà després que els Bombers hagin extingit les flames

Revifem Queralt organitza una jornada de sensibilització 2 mesos després de l'incendi

La plataforma va néixer arran de l’incendi forestal del passat mes de juliol i que va afectar unes 1.700 hectàrees

Revifem Queralt organitza aquest dissabte 25 de setembre la seva primera activitat dirigida al públic en general. La plataforma  va néixer arran de l’incendi forestal del passat mes de juliol. Va afectar unes 1.700 hectàrees dels municipis de Bellprat, Sant Martí de Tous, Santa Maria de Miralles, Santa Coloma de Queralt, Les Piles i Pontils. 

Ara s'ha organitzat una jornada de  sensibilització  i desbrossament del bosc, que tindrà lloc als Plans de Ferran. Els principals objectius de Revifem Queralt són dos. Per una banda, compartir amb la ciutadania les tasques que es duen a terme a la  zona cremada. Alhora, vetllar perquè aquestes es facin seguint els protocols establerts per l’administració per tal de garantir una reforestació respectuosa amb el medi.

Per l'altra, sensibilitzar a la ciutadania de forma activa sobre la importància de tenir uns boscos nets per prevenir incendis a través d’activitats com la programada per aquest dissabte. En concret, l’activitat del dissabte es dividirà en dues parts, una més teòrica i una altra més pràctica. Amb el mestratge de Joan Teruel, ADF i gestor de recursos naturals, aquelles persones que s’han inscrit a la jornada aprendran com desbrossar un bosc.

L’explicació teòrica està prevista per les 10.00 h a Plans de Ferran, i està prevista que duri una hora. A partir de les 11.00 h està previst que comenci la neteja del bosc per equips, que tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja. Les inscripcions a l’activitat estan obertes fins al dia 24 de setembre i ja es compta amb més de 50 participants.

L’activitat compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Santa Coloma de Queralt, Sant Martí de Tous, Bellprat i Argençola.