Persones al curs de cerveses de Santa Coloma de Queralt

Joves Emprèn Rural: el nou projecte que vol afavorir el repoblament rural

Santa Coloma de Queralt formarà part, a partir del mes d'octubre, de la proposta formativa que ha impulsat la Diputació de Tarragona

Santa Coloma de Queralt formarà part, a partir del mes d'octubre, de Joves Emprèn Rural. Es tracta d'un nou projecte formatiu  de la Diputació de Tarragona  que pretén impulsar l'autoocupació i l'emprenedoria entre el jovent de l'àmbit rural.

La proposta consta d'un conjunt de cursos que permetran formar una seixantena de persones amb l'objectiu d'ajudar-los a desenvolupar els seus propis projectes empresarials. També es treballaran idees de negoci a les comarques on resideixen per aprofitar els recursos i les oportunitats que ofereix el territori.

En total, es duran a terme cinc accions formatives a diferents municipis de la demarcació com Sant Jaume dels Domenys, Falset i Gandesa. En el cas del municipi de la Conca de Barberà, es durà a terme una formació sobre elaboració de cervesa artesana i autoocupació.

Per participar-hi, cal tenir entre 16 i 29 anys. S'ha d'estar inscrit a garantia juvenil, trobar-se en situació de desocupació i ser resident al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre o el Baix Penedès. En concret, en municipis amb menys de 5.000 habitants  o que hagin perdut població durant els darrers 10 anys.

Abordar el repte del repoblament

Aquest projecte vol posar en valor la importància d'abordar el repte del repoblament des de les persones joves. També, la necessitat d'abordar el futur dels  territoris rurals des de l'economia social i l'emprenedoria col·lectiva com a model que promou uns valors econòmics i socials més democràtics i sostenibles. La iniciativa també vol incentivar i promoure la igualtat de gènere i d'oportunitats fomentant la participació de les dones a les accions formatives programades.

Campanar i plaça Major de Santa Coloma de Queralt
Santa Coloma de Queralt | Cedida

Amb un pressupost de 162.225 euros, Joves Emprèn Rural està cofinançat pel Ministeri de Política Territorial i Funció Pública en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu. Les inscripcions als cursos es podran realitzar del 20 al 30 de setembre a la Seu Electrònica de la Diputació.

Les persones participants poden rebre un ajut econòmic per assistència a la formació de 13,45 euros al dia. També un certificat d’assistència i aprofitament de la formació on hi consta el nom de curs, les hores totals impartides, el programa de continguts formatius i l’entitat que l’ha impartit.